Polisler 'yanlışlıkla' Demirtaş'ın evini basıyordu

Diyarbakır’da, akaryakıt kaçakçılığı yaptığını öne sürdüğü birini ihbar eden kişi kolay bulunsun diye adres olarak ‘Selahattin Demirtaş’ın evinin bulunduğu kattaki komşu daire’ deyince polisler, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın evine gitti.

Polisler 'yanlışlıkla' Demirtaş'ın evini basıyordu

Diyarbakır’da, akaryakıt kaçakçılığı yaptığını öne sürdüğü birini ihbar eden kişi kolay bulunsun diye adres olarak ‘Selahattin Demirtaş’ın evinin bulunduğu kattaki komşu daire’ deyince polisler, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın evine gitti. Emniyet olayın ihbarı yanlış anlayan operatör görevlisinin ihmali sonucu meydana geldiğini ve görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Diyarbakır’da akaryakıt kaçakçılığı ihbarında bulunan bir kişinin, adresi “Selahattin Demirtaş’ın evinin bulunduğu kattaki komşu daire” olarak vermesi ve çağrı çağrı merkezindeki polisin adresi “Selahattin Demirtaş’ın evi” olarak kaydetmesi üstüne polis ekipleri Halkların Demokratik Partisi (HDP) Selahatin Demirtaş’ın evine gitti.

İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) haberine göre 9 Mayıs’ta akaryakıt kaçakçılığı yaptığını öne sürdüğü birini ihbar eden kişi kolay bulunsun diye adres olarak ‘Selahattin Demirtaş’ın evinin bulunduğu kattaki komşu daire’ deyince polisler, Demirtaş’ın evine giderek evin kapısını çaldı.

Evde olan Demirtaş, bir süre polis ekipleriyle görüşerek ihbarın yanlış olduğunu anlattı. Polislerin ihbarcı kişiyle görüşmesi sonucu adresin yanlış olduğunu anlaması üzerine bölgeden ayrıldı.

Emniyetten açıklama

İl Emniyet Müdürlüğü olayın ihbarı yanlış anlayan operatör görevlisinin ihmali sonucu meydana geldiğini ve Vali Hüseyin Aksoy’un talimatıyla görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Emniyetten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İl Emniyet Müdürlüğümüz 155 Polis İmdat hattına 9 Mayıs 2015 tarihinde akşam saatlerinde bir ihbar yapılmıştır. İhbarda kaçakçılık suçundan aranan bir şahsın bulunduğu yerin adresi verilmiştir.

“İhbarcı daire numarasını bilmediği adresin kolayca bulunabilmesi için ilgili adresin Selahattin Demirtaş’ın evinin bulunduğu kattaki komşu daire olduğu bilgisini de görevliye söylemiştir.

“Ancak bu bilgi ihbarı alan operatör görevlisinin ihmali sorucu ilgili ekibe aktarılmamıştır. Aranan şahsın yakalanabilmesi için adresin bulunduğu yere giden polis ekiplerimiz sehven Selahattin Demirtaş’ın dairesinin bulunduğu adrese gitmiştir. Söz konusu yanlışlık ise kısa sürede anlaşılmıştır.

“Bahse konu olay ile ilgili olarak ihbarcı ile görüşen operatör görevlisi vali talimatı ile görevden uzaklaştırılmıştır. Konunun tüm yönleri ile ve hiçbir tereddüde mahal bırakmayacak şekilde açıklığa kavuşturulması için gerekli araştırmalara başlanmıştır.”

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2015, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER