Putin'den Obama'ya: Türkiye-Suriye sınırı kapatılsın

Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD Başkanı Obama ile görüşmesinde ‘terör örgütlerine terörist ve silahların sızdığı’ Türkiye – Suriye sınırının kapatılması gerektiğini ifade etti.

Putin'den Obama'ya: Türkiye-Suriye sınırı kapatılsın

Rusya Devlet Başkanı Putin ve ABD Başkanı Obama telefonda Suriye’yi görüştü.

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre; Putin ve Obama, Rusya ile ABD’nin inisiyatifi üzerine uygulanan ateşkes rejiminin devam etmesi ve gerekli bölgelere insani yardım gönderilmesi gerektiğinin altını çizdiler.

Putin, Obama ile görüşmesinde ‘terör örgütlerine terörist ve silahların sızdığı’ Türkiye – Suriye sınırının kapatılması gerektiğini ifade etti.

İki lider, Rusya ve ABD’nin Suriye konusunda hem özel servisler hem de savunma makamları üzerinden koordinasyonu güçlendirme konusunda anlaştılar. Bu amaçla ateşkes rejiminin ihlal edilmesine operatif tepkiler gösterilmesi için ek önlemler alınacağı da belirtildi.

Ayrıca, Putin ve Obama Cenevre’de Birleşmiş Milleri’n (BM) kontrolü altında düzenlenen Suriye görüşmelerinin önemine değindiler.

Obama Putin’e, Rusya’nın Suriye’de bulunan ABD vatandaşının serbest bırakılması konusundaki yardımlarından dolayı teşekkür etti.

İki lider, Ukrayna konusuna da değindiler. Putin, yeni hükümetin oluşturulmasıyla birlikle Kiev’in Minsk anlaşmalarını gerçekleştirmek için adımlar atmasını ümit ettiğini belirtti

Davutoğlu’ndan açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Putin’in Obama ile telefon görüşmesinde “Türkiye-Suriye sınırı kapatılsın” önerisiyle ilgili soruya, “Türkiye’nin gıyabında iki ülke liderinin yaptığı görüşmelerin bir karşılığı ya da anlamı yoktur. Türkiye’nin sınırları sadece Türkiye’yi ilgilendirir” yanıtını verdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2016, 17:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER