PYD Kobanê için uluslararası yardım kampanyası başlattı

PYD Kobanê için uluslararası yardım kampanyası başlattı. Eşbaşkan Salih Muslim, halk olarak zorlu bir dönem geçtiklerini belirterek, “Dostlarımızın desteğiyle zaferin bizim olacağından eminim” sözleriyle herkesi Kobanê’ye destek vermeye çağırdı.

PYD Kobanê için uluslararası yardım kampanyası başlattı
PYD Kobanê için uluslararası yardım kampanyası başlattı. Eşbaşkan Salih Muslim, halk olarak zorlu bir dönem geçtiklerini belirterek, “Dostlarımızın desteğiyle zaferin bizim olacağından eminim” sözleriyle herkesi Kobanê’ye destek vermeye çağırdı.


Partiya Yekîtiya Demokrat(PYD) Kobanê için uluslararası arenada yardım kampanyası başlattı. 15 Eylül’den bu yana DAİŞ çetelerinin saldırısı altında olan Batı Kürdistan’ın( Rojava) Kantonu birçok sorunla boğuşuyor. Fiili bir ambargonun uygulandığı kentte yüzbinlere kişi göç ederken, sayısı bilinmeyen binlerce sivil hala kentte katliam altında yaşıyor. YPG/YPG savaşçılarının DAİŞ çeteleri karşısında kısıtlı olanaklarla ile amansız direnişi devam ediyor. Bütün dünyanın gözlerinin çevrildiği bu direniş şimdiden uluslararası bir unvana büründü. Bunun için aralarında birçok uluslararası tanınmış şahsiyetin bulunduğu yüzlerce yazar, aydın, sanatçı ve bilim insanı 1 Kasım’ı dünya Kobanê ile dayanışma günü ilan edilmesi için sokaklara çıkma çağrısı yapıldı. Bununla birlikte 40 gündür DAİŞ çetelerine karşı amansız bir direniş içerisinde olan Kobanê’ye ilgi gittikçe büyüyor.

PYD Eşbaşkanı Salih Muslim de bu ilginin daha da yaygınlaştırılması gerektiğini kaydedecek, uluslararası kamuoyuna yardım çağrısında bulundu.

‘İNSANLIK DEĞERLERİNİ KORUYORUZ’

Eşbaşkan Salih Muslim, yaptığı açıklamada, Kobanê’nin zor bir dönemde geçtiğini belirterek, “Bilindiği üzere Kobanê 15 Eylül den beri DAİŞ’in çok vahşi saldırılarıyla karşı karşıyadır. Kobanê halkı ve onun savunma gücü YPG insan onuruna yakışık görkemli bir direniş sergilemektedir. Bu halk savunma güçleri insanlık onurunu ve değerlerini savunduklarının bilincindeler. Bu inançla mücadele ediyorlar. Saldırılar karşısında halkımız yollarda, kentimiz harabe olmuş. Bugün Kobanê’de bir savaş yaşanıyor. Bütün dünya devletleri de bunu izliyor ”dedi.

Uluslararası kamuoyunun kendilerine büyük bir ilgi gösterildiğinin altını çizen Salih Muslim, şunları söyledi: “Bize büyük bir ilgi ve alaka var. Şimdiye kadar bütün dünyada gerek demokratik güçler ve insanlık değerlerine sahip çıkan kurum kuruluşlar, gerek ise halklar tarafından büyük bir ilgi ve dayanışma gösterildi. Kobanê’de bir direniş yaşanıyor. Bu büyük bir ilgi uyandırdı. Çünkü orada, insanlığın değerlerini koruyoruz. Bu saldıranlar vahşi ve insanlık düşmanlarıdır. Onun için herkes bugün kendini Kobanê direnişinde görüyor. Bu ilgi bundandır. Kuşkusuz sevindiricidir ama yetersizdir, bu ilginin pratiğe geçmesini istiyoruz. Şimdiye kadar ki bu dayanışma ve ilgiden dolayı da herkese borçluyuz.”

‘MADDİ VE MANEVİ DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR’

Kobanê halkının bu direnişi, DAİŞ gerçekliği ortaya çıkardığını hatırlatan Salih Muslim,” Bu direniş uluslararası bir ilgiyi oluşturdu. Bunun siyaset ve devletler üzerinde bir etki yaratmasını istiyoruz. Bu dayanışmanın pratiğe dönüşmesi gerekiyor çünkü Kobenê halkı zor durumda. Kent yerle bir olmuş. Halk yerinden yurdundan oluyor. Sivil insanlar ölüyor. Bunların son bulması için herkes Kürtlere yardım etmesi gerekiyor. Bu bir insanlık değeridir. Onun için siz değerli dostlarının maddi ve manevi desteğine ihtiyacımız var. Sizlerin desteğiyle zafer bizim olacağından eminim.”

PYD’nin başlattığı uluslararası yardım kampanyasına katılmak için aşağıdaki hesap numarası üzerinden yardım yapabilirsiniz: / Firatnews

Altruism Foundation

Www.altruism-foundation.org

Hesap No.: 859005216 (SNS Bank)

IBAN: NL31SNSB0859005216

BIC: SNSBNL2A

 

Silava e.V.

IBAN: 34 4325 0030 0001 0509 05             

 Bic : WELADED1HRN

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2014, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER