Renault işçilerine polis müdahalesi: 15 gözaltı

Bursa Renault’da işten atılan arkadaşlarına destek olmak için üretimi durdurarak direnişe geçen işçilerin eylemi sürüyor. Polis, Mudanya karayolunu trafiğe kapatmak isteyen işçilere gaz bombalarıyla müdahale ederek 15 işçiyi gözaltına aldı.

Renault işçilerine polis müdahalesi: 15 gözaltı

Renault otomotiv fabrikasında atılan işçi arkadaşlarının geri alınması için içeride üretimi durdurup fabrika önünde direnişe geçen işçilere polis gaz bombaları ile müdahale etti.

İşçilerin yola yatarak trafiği engellemesi üzerine polis, işçilere müdahalede bulundu.

Müdahalede 15 işçi gözaltına alındı.

Polis, işçilerin, eylemlerini sürdürmek istedikleri fabrika bahçesi girişlerine izin vermedi.

‘Şu anda fabrikada üretim yok’

Birleşik Metal-İş sendikası Genel Sekreteri Özkan Atar, şirketin dün 10 kişiyi işten çıkarmasının ardından bugün işçilerin bu durumu protesto ettiğini ve bunun üzerine üretimin şirket tarafından başlatılmadığını söyledi.

Atar, “Şirket dün sabah itibariyle 10 kişinin işten çıkarıldığını duyurdu. Bunlar da Birleşik Metal-İş sendikasının bölümlerde bulunan sözcü işçiler, özellikle örgütlenmemizi kırmaya çalışan işten çıkarmalar” dedi.

Atar, yaklaşık 2,000 işçinin fabrika önünde beklediğini ve polis tarafından çevrelendiğini ifade ederek, “Fabrika içindeki işçi arkadaşlarımız yönetimden bu sorunlara çözüm bulunmasına yönelik bir açıklama bekliyor… Şu anda fabrikada üretim yok” dedi.

Atar, fabrika önünde ve çevresinde bulunan işçilere polisin biber gazıyla müdahale ettiğini, 15 işçinin de gözaltına alındığını söyledi.

Oyak Renault ise açıklamasında, “10 Şubat’ta üst üste tekrarlanan olaylara istinaden Oyak Renault yönetimi konuyla ilgili disiplin araştırması başlatmış olup, detaylı analiz ve kanıt toplanmasını gerçekleştirdi. Elde edilen sonuçlara göre şirketin işleyişinin kesintiye uğramasında belirleyici rol oynayan 10 çalışanın disiplin komitesi tarafından sözleşmelerinin sonlandırılmasına karar verildi. Bu karar ilgili çalışanlara dün bildirildi” dedi.

Bursa Renault’da hakları için eylem yapan işçilerin işten atılması sonrası dün fabrikada üretim durduran işçilerin eylemi ise sürüyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2016, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER