Rifat Serdaroğlu parti kurdu: Doğru Parti

Eski bakanlardan Rifat Serdaroğlu'nun liderliğini yaptığı Doğru Parti'nin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığı'na verildi.

Rifat Serdaroğlu parti kurdu: Doğru Parti
Eski bakanlardan Rifat Serdaroğlu parti kurdu. Adalet Parti döneminde Bergama Belediye Başkanlığı yapan ardından iki dönem Sağlık ve Devlet bakanlıklarında görev yapan Rifat Serdaroğlu’nun liderliğini yaptığı Doğru Parti’nin kuruluş dilekçesi kurucu üyeler tarafından İçişleri Bakanlığı’na teslim edildi.

Kurucu üyelerden Esen Fatma Kabadayı, Bakanlık önünde yaptığı açıklamada, “iktidar ve muhalefetten ümidini kesenlerin sesi olmak istediklerini” belirtti. Kabadayı, “Bizler, Misak-ı Milli sınırları içinde yaşayan tüm vatandaşlarımızın birlik, beraberlik, barış, kardeşlik, huzur içinde ve eşit yaşamak istediğini biliyoruz ve bunu tesis etmek için yılmadan, durmadan çalışacağımıza ant içiyoruz” dedi. Açıklamanın ardından eski bakan Rifat Serdaroğlu ve partinin diğer kurucu üyeleri Anıtkabir’i ziyaret etti. Türkiye’deki siyasi parti sayısı 92’ye yükseldi.

Rifat Serdaroğlu, Hürriyet’ten Yalçın Bayer’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

“Ben iktidar muhalifliğine 2007 yılında başladım. O günden beri her gün iktidar hakkında yazı yazıyorum. Hakkımda, yerel mahkemelerde 100’ün üzerinde hakaret davası açıldı. Son üç davadan 5 yıl 8 ay mahkûmiyet verildi. Onlar için Antalya, Ankara ve İzmir’de istinaf mahkemelerine başvurdum. Birinden beraat ettim. Öbürleri için de Yargıtay hakkımı kullanacağım.

Biz Balkan kökenliyiz. Ben maliye okudum. Alaçatı’da oturuyorum, iki oğlum var. Biz keyifli insanlarız ama ülkem elden gidince ‘sokak kavgası’na başladım. İki yıldan beri, yani bugüne kadar 74 vilayete ‘kalmalı’ gittim. Bir ‘aksaçlılar grubu’ oluşturuyoruz. Sonra ben genel başkanlıktan ayrılacağım, kadınları ve gençleri yetiştireceğim. Ciddi bir kadrolaşma hareketimiz var… Genel merkez binamızı tuttuk, ben de artık Ankara’da oturacağım.” 

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2020, 14:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER