Rize Emniyet Müdürü hayatını kaybetti

Rize Emniyet Müdürü hayatını kaybetti Rize Emniyet Müdürlüğü'ne silahlı saldırı düzenlendi. İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi yaşamını yitirdi.

Rize Emniyet Müdürü hayatını kaybetti

Rize Emniyet Müdürlüğü’nde silahlı saldırı yaşandı. İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin makam odasınında bulunduğu birinci katta yaşandığı belirtilen saldırıda 4 kişinin yaralandığı belirtildi. Ağır yaralanan Verdi, hayatını kaybetti.

DHA muhabiri Muhammed Kaçar’ın aktardığına göre olay Verdi’nin odasında düzenlenen toplantıya katılan bir polisin dışarı çıktıktan sonra geri dönerek ateş açması ile yaşandı. Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, Personel Şube Müdürü Ercan Polat ve 2 polis memuru yaralandığı belirtildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Şu an hastanedeler. İnşallah doktorlarımız kurtarmak için çaba gösteriyor. Olayla ilgili derin ayrıntıyı arkadaşlar ifade edecekler. Bakan yardımcımız ve emniyet müdürümüz Rize’ye hareket ediyor” diye konuştu.

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Altuğ Verdi, tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.

Altuğ Verdi

ALTUĞ VERDİ KİMDİR? 

1989 yılında Polis Koleji’ni bitiren verdi, 1993 yılında Polis Akademisi’nden mezun oldu.

Verdi, sırasıyla İstihbarat Daire Başkanlığı, Kudüs Başkonsolosluğu, Şırnak Emniyet Müdürlüğü, Adana Emniyet Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Kosova Barış Gücü, Birleşmiş Milletler Haiti Barış Gücü, Mersin Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı’nda değişik rütbelerde görev yaptı.

Verdi, Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Kısıklı’daki özel konutunun da emniyet amirliği görevinde bulunmuştu.

28 Aralık 2016’da 1’inci Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi eden Verdi, 19 Ağustos 2017’de Rize Emniyet Müdürü olarak atandı.  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2018, 16:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER