Roboski anmasına sınırlama

Şırnak'ın Roboski Köyü'nde 34 kişinin yaşamını yitirdiği bombardımanın yıl dönümünde yapılacak anmaya sınırlama getirildi. Şırnak Valiliği'nin hayatını kaybedenlerin ailelerinden birer kişinin katılımına izin vereceği belirtildi.

Roboski anmasına sınırlama
Şırnak’ın Roboski (Ortasu) Köyü’nde, savaş uçaklarının bombardımanında hayatını kaybedenler için yapılacak anmaya OHAL gerekçesiyle, her aileden bir kişinin katılmasına izin verileceği belirtildi.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski (Ortasu) Köyü’nde, savaş uçaklarının 28 Aralık 2011’de yaptığı bombardımanda 34 kişi hayatını kaybetmişti.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, bu yıl yapılacak anmaya sınırlama getirildi. Uludere Kaymakamı Mehmet Fatih Yakınoğlu’nun, Roboski ve Gülyazı (Bejuh) köylerinin muhtarlarına, Şırnak Valiliği’nin, OHAL gerekçesiyle her aileden bir kişi katılmasına izin vereceğini aktardı. Ailelerin ise karar tepki gösterdikleri belirtildi.

Köyde bulunan Ömer Halis Demir Anadolu Lisesi’nde öğrencilerinin anmaya katılmaları da yasaklandı. Okul yönetiminin yaptığı duyuruda, 28 Aralık’ta okula gelmeyen öğrenciler hakkında soruşturma açılacağı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2017, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER