Roboskili aileler Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak

Roboskî katliamının 130′uncu haftasında katledilen yakınlarının mezarları başında bir araya gelerek adalet taleplerini yineleyen Roboskili aileler, itiraz başvurusunun reddedilmesi ardından Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını söyledi.

Roboskili aileler Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboskî köyünde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçaklarının 28 Aralık 2011 tarihinde yaptığı bombardıman sonucu yaşamını yitiren 34 kişinin aileleri, Roboskî katliamının 130′uncu haftasında adalet taleplerini yineledi.

130′uncu haftada yakınlarının mezarı başında bir araya gelen aileler, yapılan katliama ilişkin yürütülen soruşturma hakkında verilen “takipsizlik” kararı ve ardından Genelkurmay Askeri Savcılığı’nın verdiği kararda katliama ilişkin “kaçınılmaz hata” tanımında bulunması ve avukat başvurunun ret edilmesine tepki gösterdi.

Roboskîli aileler adına açıklamayı yapan ve katliamda 11 yakınını kaybeden Veli Encü, Roboskî katliamı soruşturmasının uzun bir süre rafta bekletildiğine belirterek, Türkiye’de adil hukuk sisteminin olmadığını söyledi. Encü, katliama ilişkin verilen kararın da hukuki olmadığını belirtti.

Roboskili aileler, verilen red kararıyla Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) yolunun açıldığını ve AYM’ye başvuruda bulunacaklarını söyledi.

Aileler adalet sağlanmaması durumunda da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) ve Lahey Adalet Divanı’na başvuruda bulunacaklarını söyledi. / İMC

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2014, 19:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER