Rusya'dan Erdoğan'a 'iki pilot' yanıtı: Kelimeleri doğru sıralayalım

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Rusya iki tane pilota Türkiye gibi bir dostunu kaybetti,” yanıtına, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova’dan yanıt geldi. Zaharova, “Kelimeleri olmaları gerektiği gibi sıralayalım: Rusya, Türkiye yüzünden iki pilotunu kaybetti,” dedi.

Rusya'dan Erdoğan'a 'iki pilot' yanıtı: Kelimeleri doğru sıralayalım

Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Temsilcisi Mariya Zaharova, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün muhtarlar buluşmasında Rusya ile ilgili yaptığı açıklamaya yanıt verdi.

Sputnik’teki habere göre Zaharova, sosyal medya üzerinden Erdoğan’a ‘kaybedilen dostluğa’ ilişkin açıklamasındaki kelime sırasını değiştirmeyi teklif etti:

“Medya, Erdoğan’ın, ‘Rusya iki tane pilota Türkiye gibi bir dostunu kaybetti’, sözlerine yer verdi. Şimdi de bu kelimeleri olmaları gerektiği gibi sıralayalım: Rusya, Türkiye yüzünden iki pilotunu kaybetti.”

Erdoğan ne demişti?

Beştepe’de muhtarlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz ne Rusya’nın ne de Rus halkının düşmanı değiliz. Rusya’ya herkes yaptırım uygularken biz bu yaptırımı uygulamadık. Ama ne yazık ki Rusya bizi anlamadı. Rusya iki tane pilota, Türkiye gibi bir dostunu ne yazık ki kaybederek böyle bir hamleye girdi,” demişti.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2016, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER