Sabah: Yüksekova ve Cizre KHK ile il olacak

Sabah gazetesi, Kanun Hükmünde Kararname ile Hakkari ve Şırnak'ın ilçe, Yüksekova ve Cizre'nin il yapılacağını iddia etti.

Sabah: Yüksekova ve Cizre KHK ile il olacak

AKP Hükümetinin olağanüstü hal (OHAL) kapsamında yeni bir kanun hükmünde kararname (KHK) üzerinde yaptığı çalışmaları tamamladığı belirtildi. KHK'ya kısa sürede son şeklinin verilip Resmi Gazete'de yayınlanacağı bildirildi. Sabah Gazetesi'nden Zübeyde Yalçın, hazırlıkları tamamlanan KHK'da, Torba Yasa içinde yer alan ancak son anda partilerin ortak önergeleri ile çıkartılan iki önemli düzenleme bulunacağını, Hakkari ve Şırnak'ın ilçeye dönüştürüleceğini, Yüksekova ve Cizre'nin ise il yapılacağını iddia etti.

Bu kararın son saldırılar ve Suriye operasyonundan sonra alındığı, Türkiye'nin güvenliği açısından zorunlu görüldüğü belirtildi.

KAYYUM ATANMASI

Haberde yine Torba Yasa içinde yer alan ve son anda önergeler ile metinden kamuoyunda "kayyum atanması" olarak bilinen düzenlemenin de KHK ile hayata geçirileceği belirtildi. Görevinden alınan, tutuklanan, kamu hizmetinden yasaklanan veya istifa eden belediye başkanı, başkanvekili veya meclis üyesinin yerine büyükşehir ve il belediyelerinde İçişleri Bakanlığı'nın, diğer belediyelerde ise valilerin atama yapacağı iddia edildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2016, 12:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER