Sakık: İfade Vermekten Bıktım, Tutuklayacaklarsa Tutuklasınlar

Sırrı Sakık Ağrı Belediye Başkanı seçildikten sonra, dokunulmazlığın kaldırılması üzerine her hafta geçmişte yaptığı konuşmalar hakkında ifade verdiğini söyledi.

Ağrı Belediye Başkanı seçildikten sonra milletvekilliğinden istifa eden DBP'li Sırrı Sakık, dokunulmazlığın kaldırılması üzerine her hafta Ağrı Cumhuriyet Savcılığına giderek geçmişte yaptığı konuşmalar hakkında ifade verdiğini söyledi. Sakık, "Bu ülke ile ilgili sunduğumuz çözüm projeleriyle ilgili hakkımda davalar açılıyor. Tutuklacaklarsa gelip tutuklasınlar" dedi.


Ağrı Haspark sinemalarında Antalya Altın Portakal Film Festivalinde 4 dalda ödül alan ve Saraybosna'da 2014 yılının en iyi filmi seçilen Kürtçe 'Annemin Şarkısı' filmin galasına Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Film Yönetmeni Erol Mintaş, Belediye Başkan Yardımcıları ile davetliler katıldı.

"TUTUKLAYACAKLARSA TUTUKLASINLAR"

Galada bir konuşma yapan Sırrı Sakık, filmden çok son günlerde yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Ağrı'da 1 Haziran'a ertelenen seçimde Belediye Başkanı seçildiği için Muşmilletvekilliğinden istifa ederek dokunulmazlığının kaldırıldığını ve o günden sonra her hafta Cumhuriyet Savcılığı'na giderek ifade verdiğini belirtti.

Sakık şöyle konuştu:

"Dokunulmazlık kalktığı için geçmişte yaptığımız konuşmalarla, bu ülke ile ilgili sunduğumuz çözüm projeleriyle ilgili hakkımızda davalar açılıyor. 'Suçu ve suçluyu övmekten' bugün de üç ayrı dava ile ilgili savcılığa bilgi verdim. Her gün Türkiye'nin değişik illerinden buralara gelen talimatla bizim ifadelerimizin alınması için savcılık kararı ile geliyoruz. Geçmişte nerede ta 1990'lı yıllar sonrası 2000 ve 2002 yıllarında yaptığımız her konuşma bugün bir suç olarak karşımıza çıkıyor. Biz bunların hepsini geçmişte parlamentoda seslendirdik. Düşüncelerimizi özgürce ifade ettiğimiz için yani bu noktada dokunmazlık zırhını, parlamentonun bize verdiği o hakları ne yazık ki burada hala görmüyoruz. Hakkımızda davaların açıldığına tanıklık ediyoruz. Bu sorunla, bu mantıkla bu ülkenin Kürt sorunu çözümü çok zordur. Biz bunlardan ürkmüyoruz, korkmuyoruz. Tutuklayacaklarsa gelip götürüp tutuklasınlar. Bu yol yöntem çözümle ilgili bir yol yöntem değildir. Bu sorunların tartışılarak çözülebileceğine inanıyoruz. "

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2014, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER