Saldırıya uğrayan çadır yeniden kuruldu

Amed'in Dağkapı Meydanı’nda belediyenin kurduğu iftar çadırının İslam adı altında hareket eden gruplar tarafından yerle bir edilmesi ardından, bugün aynı yerde yeniden iftar çadırı kuruldu.

Saldırıya uğrayan çadır yeniden kuruldu
Amed'in Dağkapı Meydanı’nda belediyenin kurduğu iftar çadırının İslam adı altında hareket eden gruplar tarafından yerle bir edilmesi ardından, bugün aynı yerde yeniden iftar çadırı kuruldu.


Belediye, 250 yeni  masa ve bin sandalye satın aldı. Tahrip edilen klimalar yenilendi. Yeni yemek kazanları getirildi.

Zararın onbinlerce lira değerinde olduğu öğrenilirken, Belediye yetkilileri 500  kişi kapasiteli çadıra ek olarak, çadırın yan tarafına da masa ve sandalye kurularak sayıyı bine çıkaracaklarını söylediler.

ABD Adana Başkonsolosu John Espinoza'nın Dağkapı Meydanı'nda iftar verilen çadırı ziyaret edeceği ve burada yemek dağıtacağı haberi üzerine, İslami gruplar Dağkapı meydanında toplanarak iftar çadırına saldırmıştı.

15 Temmuz Salı günü gerçekleşen bu saldırı sırasında 8 kişi yaralanmıştı. Sayıları 500 dolayında olduğu belirtilen saldırgan gruplar, iftar çadırında dağıtılmayı bekleyen yemek kazanlarındaki yemekleri ve ekmekleri yerlere dökmüştü. 

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2014, 11:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER