Saray Belediye Başkanı BDP'ye katıldı

AKP’deki yolsuzluklardan rahatsız olduğu için önceki gün istifa eden Saray Belediye Başkanı Ünal Özarslaner BDP’ye katıldı.

Saray Belediye Başkanı BDP'ye katıldı

AKP’de yaşanan yolsuzluklardan rahatsız olduğunu için önceki gün istifa eden Van’ın Saray ilçesi belediye başkanı Ünal Özarslaner düzenlenen bir tören ile BDP’ye katıldı.

Özarlaner, onlarca kişiyle birlikte BDP seçim bürosuna geldi. Seçim bürosunda düzenlenen törene BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, BDP Van İl Eşbaşkanı Musa İtah, Saray Belediye Eşbaşkan adayları Abdulkadir Çalışkan Zilan Aldatmaz, Özalp Belediye Eşbaşkan adayı Şerafettin Özalp, BDP Saray İlçe yöneticileri ve ilçe sakinleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan BDP Van İl Eş Başkanı Musa İtah "Şimdiye kadar diğer partilerde yer alan ve siyaset yapan arkadaşlarında artık halkının yanında yer alarak kendi diline ve kültüre sahip çıkmasını umut ediyoruz. Bu dönemde gerçekten başka bir partide siyaset yapmak artık utanılacak bir durumdur” dedi.

Van BDP Van Milletvekili Nazmi Gür ise, BDP’ye katıldığı için Özarslaner’e teşekkür etti ve şunları belirtti: “Partimiz katılımlardan dolayı giderek her gün güç kazanıyor. Bu parti rengi ve dili ile herkesin partisidir. Onun için partimize sahip çıkmamız gerekiyor.”

‘KENDİ EVİMİZE DÖNMENİN HEYECANINI YAŞIYORUZ’

Gür’ün ardından söz alan Saraya Belediye Başkanı Özarslaner ise, “Kendi evimize dönmenin heyecanını yaşıyoruz. Bizleri evimize kabul eden büyüklerimize teşekkür ediyorum. Bugün artık birliktelik günüdür. Artık hiç kimse birlik ve beraberliğini sağlayan Kürt Halkını kandıramayacak. Bizler artık kendi kendimizi yöneterek başarıya ulaşacağız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Özarsaner’e BDP rozeti takıldı. Daha sonra toplu halde belediye binasına geçen Gür ve beraberindekileri Özarslaner makamında ağırladı. / anf

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2014, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER