Sarıyıldız: Kürtler ulusal yardım gücü kurmalı

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, cephede nasıl bir ulusal savunma birliği oluşturulduysa, yardımlar için de benzer bir çalışma yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Sarıyıldız: Kürtler ulusal yardım gücü kurmalı

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, cephede nasıl bir ulusal savunma birliği oluşturulduysa, yardımlar için de benzer bir çalışma yürütülmesi gerektiğini belirterek, "acilen ulusal yardım gücü oluşturmalıyız" dedi. Sarıyıldız Kuzey Kürdistanlılara da seslenerek, "Rojava'nın yükünü azaltmak Kuzey'e düşüyor" dedi. 

21. YÜZYILIN HALEPÇESİ

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, IŞİD vahşetinden kaçan Êzidîlerin bulunduğu Cizre’deki kampta yardım kampanyalarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Şengal katliamının 21.yüzyılın Halepçesi olduğuna dikkat çeken Sarıyıldız, “Kürt çocuklarına,semalardan zehirli gaz atan cellatların ardılları Şengal’de daha büyük bir mezalimlik yaptı. Duvar diplerinde, kuytuluklarda ve mağara kovuklarında binlerce Êzidî katledildi. Dağlara doğru uzanan göç yollarında ve çöllerde açlıktan ve susuzluktan ölen çocukların suretleri çağımızın utanç vesikası olarak kayıtlara geçti. Şengal Katliamı Kürtlerin kuşaktan kuşağa aktaracağı yürek yakan bir ağıt olacaktır. Katliamı gerçekleştirenler asla bitmeyecek bir yargılamanın suçluları olarak tarih boyunca lanet ile anılacaktır” şeklinde konuştu.

HDP olarak devlet yetkilileri ile yaptıkları görüşmeler neticesinde Nusaybin ile Qamışlo arasındaki sınır kapısının insani yardımlar için açıldığı bilgisini verdi. Toplanan yardımların büyük çoğunluğunun Cizîr Kantonu’na göç eden Êzidîlere gönderileceğini açıklayan Sarıyıldız, şunları söyledi:

ROJAVA'NIN YÜKÜNÜ AZALTMAK KUZEY'E DÜŞÜYOR

"Kürt halkı olarak tarihi ve kritik bir süreçten geçiyoruz. Kürt halkına yüzlerce yıl esareti ve köleliği dayatan uluslar arası ve bölgesel gerici güçler, IŞİD çetelerinin eli ile Kürt halkının kazanımlarını yok etmek istiyor. Ulusal haklarımızı gasp eden, bizlere fiziki ve beyaz soykırımı reva görenlere karşı “Ulusal Barış Gücü”müzü güçlendirmeliyiz. Cephede savaşan 'Ulusal Barış Güçleri'nin kararlılığı ve inancı ile katliamdan kurtulan Êzidî yurttaşlarımız için acilen Ulusal Yardım Gücü kurmalıyız. Başta insani olmak üzere siyasi, ahlaki ve tarihsel misyonumuzun gereklerini yerine getirmeliyiz. Kürt düşmanları ve işgalci devletler IŞİD çetelerinin eli ile binlerce Êzidîyi katletti. Yüz binlerce insan yerini yurdunu terk etti. Göç yollarında büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Var olma ya da yok olma günlerini yaşıyoruz. Kürt halkına karşı yapılan küresel ölçekteki bu saldırılara karşı Ulusal birliğimizi güçlendirmeliyiz. Ateşi insanlara ulaştıran Prometius misali Kürt Özgürlük Hareketi artık bütün Ortadoğu’ya özgürlük meşalesini taşıyor. IŞİD çetelerini piyasaya süren egemen güçlerin temel korkusu inşa edilen demokratik ulus ve özgürlük bilincidir. Bunun için en barbarca yöntemlere başvuruyorlar. Bir gökkuşağı renginde olan Ortadoğu’yu bir seraba çevirmek isteyenlere geçit vermemeliyiz. Kürt halkının direniş ateşini harmanlaması ve yardım kampanyasına güçlü bir şekilde sarılması düşmanlarına verilecek en iyi mesaj olacaktır”

HALK KENDİ ÖZ SAVUNMASINI ALMALI

Nusaybin ile Qamışlo sınır kapısı üzerinden 2 gün içerisinde yaklaşık 6 gıda ve ilaç yardımının Rojava’da bulunan Êzidîlere ulaştırıldığını açıklayan Sarıyıldız, “bugün ve yarın da çok sayıda tır, yardımları ulaştırmak üzere Qamışlo üzerinden Şengal Dağı ve Cizîr Kantonu’nun Derik Kentinde kurulan Newroz kampındaki Ezidîlere ilk yardımlar gidecek. Bilindiği üzere Rojava Kantonlarına uygulanan ambargo ve savaş şartlarından dolayı Rojava halkının imkanları oldukça sınırlı. Ancak tüm bu imkânsızlıklar ve ambargolara karşı oradaki halkımız yurtsever ve fedai bir ruhla Êzidî halkına sahip çıkıyor. Rojava’nın yükünü azaltmak Kuzey Kürdistan’a düşüyor. Belediyelerimiz ve halkın katkısı ile Türkiye’de bulunan Êzidîlerin temel ihtiyaçlarını giderebilecek kapasitemiz var. Bu nedenle bundan sonra toplanan yardımların önemli bir kesimi Rojava üzerinden Şengal Dağı’na ve Derik’teki kampa gönderilecek. Bu saatten itibaren Türkiye’de yürütülen kampanyayı daha da büyütmeliyiz. Analarının heybesinde bir damla suya ve bir parça ekmeğe hasret kalıp gözleri açık giden çocukların ölümlerinin önüne geçmek için ulusal seferberlik ruhu ile çalışmalıyız” dedi.

“Sınır kentlerine yakın olan yerlerde halk olarak IŞİD faaliyetlerine karşı teyakkuzda olmalıyız” diyen Sarıyıldız, “Türkiye Hükümeti’nin göz yumması ile sınırı rahatlıkla geçen IŞİD çetelerine karşı halkımız öz savunmasını hazırlamalıdır. Özellikle sınıra yakın köyler kendi yaşam alanlarında nöbetlerini tutmalı ve şüphelendikleri kişilere karşı tedbirlerini geliştirmelidir” şeklinde uyarıda bulundu. 

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2014, 17:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER