Selahattin Demirtaş, Şahsına Yönelik Suikast İddialarını Doğruladı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kendisine yönelik suikast iddiaları hakkında bilgileri olduğunu ve ilgili yerlere bildirdiklerini belirtti.

Selahattin Demirtaş, Şahsına Yönelik Suikast İddialarını Doğruladı
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kendisine yönelik suikast iddialarını doğrulayarak, "Evet hepsi doğrudur. Çok somut, çok net, yüzde 100 diyebileceğimiz somut bilgiler geldi bize." dedi.
DEMİRTAŞ TAZİYE ZİYARETLERİ GERÇEKLEŞTİRDİ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,Ankara'daki saldırıda hayatını kaybeden Abdullah Erol ile Sur ilçesinde çıkan çatışmalarda hayatını kaybeden 10 yaşındaki Helin Şen'in, Bağlar ilçesinde bulunan Temiran Yasevi'ndeki taziyelerine katıldı.

Beraberinde HDP Diyarbakır milletvekilleri ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş BaşkanıFırat Anlı ve partililerle taziyeye gelen Demirtaş, hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye dileklerini ileterek, dua etti.

Daha sonra kendisini bekleyen gazetecilere açıklamalarda bulunan Demirtaş, Ankara'daki saldırıda ilişkin, saldırının devletle bağlantılı olduğunu söylediklerini, soruşturma ilerledikçe bunun ortaya çıkacağını kaydetti.

ŞAHSINA YÖNELİK SUİKAST GİRİŞİMİNİ DOĞRULADI

Basında yer alan şahsına yönelik suikast iddiasını da değerlendiren Demirtaş, "Evet hepsi doğrudur. Çok somut, çok net, yüzde 100 diyebileceğimiz somut bilgiler geldi bize.Türkiye'de eylem yapacaklarına, şahsım da dahil partimizi hedeflediklerine dair bilgiler geldi, biz de bunu resmi makamlara resmi olarak ilettik, iletilmesi gereken her yere ilettik" diye konuştu.

"SİYASİ PARTİ LİDERLERİ BİR ARAYA GELELİM KONUŞALIM"

Bu türden büyük acılar karşısında doğru olanın siyasetçilerin bir araya gelmesi olduğunu kaydeden Demirtaş, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanının, Başbakanın çağrısı ile bütün siyasi liderler bir araya gelseydik, halkın bu acısı karşısında tek yürek olabilseydik, ama kendileri bu zemini tahrip ettiler, ortadan kaldırdılar. Keşke olsa, şu dakikadan itibaren de biz buna açığız. Bir araya gelelim, konuşalım, Cumhurbaşkanı Başbakan diğer siyasi parti liderleri biz buna kapalı değiliz. Bizim derdimiz toplumun sorunlarını çözmek. Şu gün Türkiye'de tutuklanmamanın bir yolu var, tutuklanmak istemeyen ben canlı bombayım desin. Çünkü kendini patlatmayana kadar kimse sizi tutuklamaz, hukukun güvencesi altında olursunuz."

KORUMA SAYISININ ARTMASI DİKKAT ÇEKTİ

Demirtaş, ziyaretlerinin ardından taziye evinden ayrılırken, kendisine yönelik suikast iddialarının ardından koruma sayısının artması da dikkat çekti.
Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2015, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER