Selma Irmak: 'Şapatan Köyü Gerillanın Emanetidir'

HDP Hakkari Milletvekili adayı Selma Irmak seçim çalışmaları kapsamında Şemdinli'nin Altınsu (Şapatan) köyünü ziyaret ederek; " Şapatan köyü gerilanın, şehitlerin emanetidir" dedi.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimler için çalışmalarını sürdüren Hakkari Milletvekili Adayı Selma Irmak Şemdinli’nin Altınsu (Şapatan) köyünde düzenlenen şölene katıldı.

HDP Hakkari Milletvekili adayı ve DTK Eşbaşkanı Selma Irmak seçim çalışmaları kapsamında Şemdinli ilçesinin İran sırınında bulunan köy ve mezra ziyaretlerinin ardından akşam Altınsu (Şapatan) köyünde düzenlen müzik şölenine katıldı. Burada halka hitap eden Irmak, Şapatan köyünün önemine vurgu yaptı.

Irmak: 'Şapatan Köyü Gerillanın Emanetidir'

Özgürlük kalesinde olduklarını kaydeden Selma Irmak; “ bugün biz barış elçilerinin Türkiye’ye giriş yaptığı alandaydık. Barış gurubunu karşılayan Gare halkı bizleri de aynı sıcaklıkla karşıladılar. Bundan mutluluk duyduk ve buraya geldik. Gelmeden önce arkadaşlarımız uyardı. Şapatan köyü sıradan bir köy değil. Şapatan köyünü diğer köyler gibi görmeyin. Şapatan köyü Gerilan’ın yeridir. Bu köy Kürt Özgürlük Mücaledesi’nin ilk başladığı köydür. Bu köy birinci kaledir ki, gerillanın kendini muhafaza ettiği, inandığı ve ayakta durduğu köydür. Ey Şapatan halkı sizler Kürt Özgürlük Mücadelesi’nin başlangıcısınız. Sizler Kürt halkının onurusunuz. Sizler Gerillanın emanetisiniz. Şehitlerin emanetisiniz. Selam olsun sizlere” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da eleştiren Irmak; “ Senin tehditlerin bize sinek sesi gibi gelir. Git buradan kendine başka iş bul. Bizim işimiz senle uğraşmaktan daha önemlidir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Felem Aker tarafından ‘Dayê’ isimli şiir okundu. Irmak ve beraberinde bulunan kalabalık heyet müzik şöleninde halkla halay çekti.



Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2015, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER