Selma Irmak: 'Sur'a akalım; katliamı engelleyip baharı getirelim'

DTK Eşbaşkanı Selma Irmak DTK, HDK, HDP ve DBP eş genel başkanları olarak Sur'da düzenledikleri basın toplantısında konuştu.

Selma Irmak: 'Sur'a akalım; katliamı engelleyip baharı getirelim'
DTK Eşbaşkanı Selma Irmak DTK, HDK, HDP ve DBP eş genel başkanları olarak Sur'da düzenledikleri basın toplantısında konuştu.


Irmak, bodrumlarda kuşatma altındaki insanlarının katledildiğine dikkati çekerek, Sur'da 90 gündür çocukların ve gençlerin abluka altında olduğunu söyledi. 

HALKA ÇAĞRI

Irmak, "Sur'da da Cizre gibi bunlar da katledilmek isteniyor. İnsanlarımız bu katliama dur demek için direniyor. Şimdi bu yetmiyor" diyerek kadınlara, gençlere ve tüm demokratlara şu çağrıda bulundu:

"Sur'da katliama izin vermeyelim, bir trajediye izin vermeyelim, halkımız Sur'a akmalıdır. Abluka kalkar, çatışmalar durursa o zaman bu çatışmalar da sonlanacak. Buradaki çatışmalar bunlara bağlıdır. Bu abluka kalkarsa barikatlar da hendekler de kalkacak. Devlet güçleri ve özel birlikleri buna izin vermeyeceğiz diyor. İlla biz bunları öldüreceğiz, katledeceğiz diyor. Biz de bu abluka ve kuşatma kalkıncaya kadar biz de geri adım atmayacağız. Kuşatma kalkmayana direnişimiz sürecek. Çocuklarımız katledilmesin diye biz de üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor."

'BU EYLEM İNSANLIK MÜCADELEMİZ OLACAK; BAHARI GETİRECEĞİZ'

Irmak, Çarşamba gününe kadar devlet güçlerine çağrıda bulunduklarını aktarırken, "Bu abluka ve kuşatmayı kaldırın bir insan dahi ölmesin. Bu çağrımız yerine getirilmezse halkımızın direnişiyle bu kuşatmayı kıracağız. Bu katliamları durdurmak için Sur'a akmalıyız. Bir gün değil her gün direnişte olmalıyız. Bu direniş ruhu değerli bir duruştur. Bu eylem bize yeni yaşamı müjdeleyecek. Baharı bu duygularla getireceğine inanıyorum. Ölümleri durduracağız. Kanı durdurma ve insanlık mücadelemiz olacak bu eylemimiz" dedi.

Ayrıca, Barış İçin Kadın Girişimi (BİKG) üyeleri de Dicle Fırat Kültür Merkezi'ne gelerek, üç gün nöbet eylemine katılarak destek sunacak.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2016, 11:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER