Şemdinli Belediye Başkanı Saklı'dan su analiz açıklaması

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, içme suyu kaynaklı olduğu tahmin edilen salgın dolayısıyla bulantı, kusma ve ishal şikayetleri üzerine içme suyu kaynağından ve depolardan alınan numunelerin sonuçları açıklandı.

Şemdinli Belediye Başkanı Saklı'dan su analiz açıklaması

Şemdinli ilçesinde, içme suyu kaynaklı olduğu tahmin edilen salgın dolayısıyla bulantı, kusma ve ishal şikayetleri üzerine 19 Şubat tarihinde çok sayıda kişi Şemdinli Devlete Hastanesi'ne başvurdu. Şemdinli Belediyesi ekipleri içme suyu kaynaklı olduğu tahmin edilen salgın sonrası içme suyu kaynağından ve şehir merkezine içme suyu sağlayan depolardan numune alarak laboratuvarlara gönderdi. Laboratuvar sonuçlarına göre kirliliğe rastlanmadı.

Konu hakkında da yazılı açıklama da bulunan Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, " içme suyunu sağlayan ana isale şebekemizin kaynağından ve şehir merkezine su sağlayan 2 ayrı depomuzdan alınan numuneler laboratuvara gönderildi. Laboratuvar sonuçlarına göre kirliliğe rastlanmadı. Ayrıca sularımızın periyodik şekilde laboratuvar analizini yaptırıyoruz" denildi.

Başkan Saklı, "suya bol miktarda klor salarak şehir şebekesinde bulunan bakteriler ile mücadele ediyoruz. Halkı belediye hoparlöründen ve sosyal medya hesaplarımızdan bilgilendiriyoruz. Biz yine tedbirli olmalıyız. Aynı hane içerisindeki vatandaşlarımızın birbirleri ile temaslarında dikkatli olmaları, hijyene önem vermeleri, hasta olan birey ile temaslarına biraz dikkat etmeleri gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı. 

ŞEMDİNLİ HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER