Şemdinli Belediyesi'nden Kaymakam Türkman'a veda yemeği

Hakkari'nin Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, Van’ın Edremit ilçesine tayini çıkan Kaymakam Muhammet Fuat Türkman onuruna veda yemeği verdi.

Şemdinli Belediyesi'nden Kaymakam Türkman'a veda yemeği

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, Van’ın Edremit ilçesine tayini çıkan Kaymakam Muhammet Fuat Türkman onuruna veda yemeği verdi.

İçişleri Bakanlığı’nın Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Van’ın Edremit ilçesine atanan Şemdinli İlçe Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman onuruna Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı tarafından Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesinde veda yemeği düzenlendi.

Kaymakam Türkman: Şemdinli’ye veda vakti. Vedalar her zaman zor ve ağır olur

Davetlileri hem Türkçe hem de Kürtçe selamlayarak hoş geldiniz diyen Kaymakam Muhammet Fuat Türkman; “ Severek hizmet ettiğim Şemdinli’den benim için ayrılık vakti. Şemdinli’ye veda vakti. Vedalar her zaman zor olur, ağır olur. Siz Şemdinlilerin bir sözü vardır. Şemdinli’ye gelen ilk geldiğinde ağlar. Nasıl bir yere geldim diye. Ama burada yaşamaya başlayınca burada dostluklar kurmaya başlayınca, giderken de ağlar. Ben buraya ağlayarak gelmedim. Ben buraya severek geldim. Ama buradan herhalde ağlayarak gideceğim. Buraya geldiğimde küçük kızım 2 aylıktı. Şimdi 3 yaşına yaklaştı. Şemdinli’nin ekmeği ile suyu ile büyüdü. İnşallah sizler gibi mert fedakar ve misafirperver bir insan olur” dedi.

Belediye Başkanlığı görevine gelirken tek bir amacım vardı. Hizmet etmek!

31 Ocak 2017 tarihinde Şemdinli’de göreve başladığını kaydeden Kaymakam Türkman; “buraya kaymakam olarak gelirken, belki de hayatım boyunca hiç aklıma gelmeyecek bir görev, bir sorumluluk daha üstlendim. Şemdinli Belediye Başkanlığı görevi. Şemdinli 1946 yılında ilçe olmasına rağmen maalesef bu tarihe kadar hak ettiği hizmete kavuşmamıştır. Benim buraya gelirken tek bir amacım vardı. Hizmet etmek. Aklımda başka hiçbir şey yoktu. Siz kıymetli Şemdinlilere hizmet etmek. Belediyedeki arkadaşlarla kısa sürede toparlandık. Projelerimizi yaptık ve sizlere hizmet yoluna koyulduk. Belediyede yapmış olduğumuz hizmetler hepinizin malumu. İlk defa burayı sıcak asfalt ile tanıştırdım. Şemdinli’de çocuk parkı yoktu. Sadece Nujin Kadın Evi’nin yanında küçük bir çocuk parkı vardı. Malum burası çok genç nüfusa sahip bir yer. Burada çocuklarımızın kaliteli vakit geçirmesi için çocuk oyun alanları yaptık. Yine alt yapıdan üst yapıya bir sürü hizmet gerçekleştirdik. Kanalizasyondan içme suyuna kadar, yapmış olduğumuz aile parkına kadar. Hepiniz görüyorsunuz vatandaşlarımız vakit geçirmeye hasret kalmış” dedi.

Makam kapımı hiç kimseye kapatmadım. Elimi herkese uzattım!

Kaymakam Türkman devamla; “2017 de ilk geldiğimde saat 17.00’dan sonra Şemdinli’de kimseyi göremiyordunuz. Dükkanlar kapalıydı. Ama yapmış olduğumuz park sayesinde vatandaşlarımız şimdi gece saat 00.00 kadar çok rahat şekilde dışarıda vakit geçiriyorlar. Yapmış olduğumuz ışıklandırma sayesinde insanlarımız çok rahat bir şekilde dışarı çıkabiliyorlar. Hepiniz görmüşsünüzdür, kızımı alıp tek başına korumasız gece 00.00 kadar aile parkında vakit geçirdim. Şemdinli’de artık huzur var. Kaymakamlık olarakta yapmış olduğumuz hizmetler hepinizin malumu. 2017 yılında geldiğimizde terör olayları yoğun bir şekilde yaşanıyordu. Ama 2,5 senedir çok şükür bölgemizde özellikle Şemdinli merkezinde herhangi bir terör olayı yaşanmadı. Yine kurumlarımız ile burada işbirliği içinde çalışmaya çalıştık. Ben buraya gelirken buradaki vatandaşlara  devletin hem merhamet yüzünü hem de şefkat yüzünü göstermeye çalıştım. Makam kapımı hiç kimseye kapatmadım. Gelen herkes ile görüşmeye çalıştım. Elimi herkese uzattım. Hiç kimseyi ötekileştirmedim. Herkese eşit şekilde hizmet etmeye çalıştım. Nerde bir fakir var, nerede bir gariban var elimi uzatmaya çalıştım. Hepiniz buna şahitsiniz” dedi.

Hepinizden isteğim hakkınızı helal etmeniz! Hepinizi Allah’a emanet ediyorum

Kaymakam Türkman son olarak; “malum Şemdinli Türkiye’nin en zor  yerlerden birisi ama Şemdinli çok özel bir yer. Burası üç ülkenin sınırlarının birleştiği bir yer. Şemdinli tarihiyle, doğasıyla, kültürüyle, balıyla, ceviziyle, dengbejleriyle, halayıyla çok özel bir yer. Sizden istediğim memleketinizin kıymetini bilin. Hepinizden isteğim hakkınızı helal etmeniz. Burada çok güzel insanlar tanıdım. Yakın bir yere Van’a gidiyorum. Kapım her zaman sizlere açık. Bir sorun ve sıkıntınız olursa her zaman beklerim. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum” dedi.

Saklı: Bir memleketi güzelleştiren, huzurunu sağlayan oradaki halktır

Kaymakam Türkman’dan sonra konuşan Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı; “ sayın kaymakamımızın hem kaymakam sıfatıyla hem de belediye başkanı sıfatıyla gerçekten ders çıkarılacak çalışmaları oldu. Kaymakam bey gerçekten Şemdinli’de  kaymakam sıfatıyla umut, belediyecilik anlamında da ders bıraktı. Bu konuda da siz Şemdinli halkı adına kendisine şükranlarımı sunuyorum. Rabbim inşallah daha yüksek makam ve mertebelerde daha hayırlı hizmetler nasip etsin inşallah. Ayrıca Şemdinli halkı sizlere seslenmek istiyorum. Bir memleketi güzelleştiren, huzurunu sağlayan oradaki halktır. Bizim yıllardan beri haykırışımız böyle bir tablodur. Böyle bir huzurdur. Gecenin bu saatinde böyle bir meydan da yemek yemektir. Kaymakam beyinde belirttiği gibi, sokağımızda oturmak, caddemizde gezmek, parkımız da oturmak. Adeta Şemdinli’de özlenen bu tabloyu beraber yaşamak. İşte bunu bugün yaşıyoruz. Güvenlik güçlerimizle, muhtarlarımızla, siyasetçilerimizle, STK temsilcilerimizle omuz omuza vereceğiz. İnşallah bu huzur ortamını devam ettirmek adına her şeyimizi ortaya koyacağız. Rabbim inşallah bu güzel tabloyu elimizde almaz, rabbim inşallah daha güzel günler gösterir. Bu vesileyle hepinizin adına kaymakam beye uğurlar olsun diyorum. Siz Şemdinlilerin gönüllü başkanı ve gönüllü kaymakamısınız. Uğurlar olsun, yolunuz açık olsun diyorum” dedi.

Düzenlenen veda yemeğine Kaymakam Muhammet Fuat Türkman, Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, Şemdinli 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Rafet Kılıç, Cumhuriyet Savcısı Ebru Kartal, İlçe Emniyet Müdürü Murat Evren, AK Parti İlçe Başkanı Fahri Şakar, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, ilçe esnafı ve çok sayıda davetli katıldı. 

Veda yemeğinin ardından Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı ve AK Parti İlçe Başkanı Fahri Şakar başta olmak üzere STK temsilcileri ve kurum amirleri tarafından Kaymakam Türkman’a veda anısına birer plaket verildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2019, 16:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER