Şemdinli'nin yeni imar planı askıya çıktı

Şemdinli Belediyesi tarafından yaptırılan Şemdinli şehir içi revizyon ve ilave  imar planı Şemdinli Belediyesi Mart ayı toplantısında kabul edilerek askıya çıkarıldı.

Şemdinli'nin yeni imar planı askıya çıktı

Şemdinli Belediye Meclisi’nin 5.03.2021 tarih ve 15 sayılı karara istinaden 1/5000 ölçekli İlave+Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçeli İlave+Revizyon Uygulama İmar Planı  oybirliği ile kabul olundu.

1995 yılında bu yana ilk kez ele alınan imar değişikliğinin Şemdinli’nin yaklaşık 20 yıllık inşaat ve gelişmesini etkileyeceği, bu yüzden imar planına itiraz edeceklerin askıdan inmeden planı incelemeleri gerektiği belirtildi.

Şemdinli Belediyesi imar komisyonunun titiz çalışmasıyla tamamlandığını ifade eden Belediye Başkanı Tahir Saklı, ""yeni imar planında vatandaşların lehine olacak şekilde düzenlemeler yapıldı. 8 Mart Pazartesi günü İmar ve Şehircilik Müdürlüğü İlan Panosunda ve belediyemizin (www.semdinli.bel.tr)  internet sayfası ile sosyal medya hesaplarında 30 gün süreyle askıda kalacak. İmar planlarını görmek isteyen vatandaşlarımız belediyemizde bu planları görebilecekler. Kabul edilen yeni imar planı itiraz süresi sonunda kesinleşecek. İlçemize hayırlı olsun" dedi.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2021, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER