Şemdinli Yöresel Organik Ürün Pazarı'na Kavuşuyor

Şemdinli Belediyesi, yöresel ürünlerini tanıtmak ve satmak amacıyla 'Yöresel Organik Ürün Pazarı' açıyor.

Şemdinli Yöresel Organik Ürün Pazarı'na Kavuşuyor

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Şemdinli Belediyesi, yöresel ürünlerini tanıtmak ve satmak amacıyla 'Yöresel Organik Ürün Pazarı' açıyor. Yöresel Organik Ürün Pazarı haftanın yedi günü açık olacak. Belediye tarafından kurulan ve işletmecilere geçici süreliğine ücretsiz olarak verilecek pazarda, bahçelerde yetiştirilen doğal sebze ve meyvelerin yanı sıra şarküteri ürünleri, baharatlar, tatlılar, kuru meyveler, süt, yoğurt, danteller, takılar satılacak.

Belediye Başkanı Tahir Saklı; “bölgemizin coğrafi şartları göz önünde bulundurulduğunda; doğal yapısı, zengin çiçek çeşitleri ve florası ile oldukça zengin bir yer. Bilindiği üzeri Şemdinli balı, cevizi, üzümü, peyniri ve daha sayamadığımız onlarca ürün en iyi şekilde yetişiyor. Belediye olarak Yöresel Organik Ürün Pazarı’nı kurduk. Bu pazarı işletmecilerimize 2019 yılının sonuna kadar ücretsiz olarak vereceğiz. İşletmecilerimiz de herhangi bir kira bedeli ödemeden burada yöremize ait bal, ceviz, peynir, üzüm, meyve çeşitleri ve yöremize ait ürünlerini burada satabilecek” dedi.

Şemdinli Belediyesi Yöresel Organik Ürün Pazarı Serment Caddesi, Hükümet Konağı yolu üzerinde hizmet vermeye başlayacak.




Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2019, 13:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER