Şemdinli'de berber, kuaför ve güzellik salonları açıldı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde korona virüs tedbirleri kapsamında bir süre önce kapatılan berber, kuaför ve güzellik salonları yeniden faaliyete geçti.

Şemdinli'de berber, kuaför ve güzellik salonları açıldı

ŞEMDİNLİ HABER

COVİD-19 salgını tedbirleri kapsamında yaklaşık iki ay önce kapatılan berber, kuaför ve güzellik salonları faaliyete geçti.

Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Başkanı Muharrem Tekin ve yönetimi, ilçede faaliyet gösteren, berber, kuaför ve güzellik salonlarını denetleyerek çalışanları alınacak önlemler konusunda uyarıda bulundu. Tekin, çalışanlara dezenfekte, maske, eldiven ve tek kullanımlık havlu hediye etti.

Esnaf ve Sanatkarlar başkanı Muharrem Tekin yaptığı açıklamada; “malumunuz dünyayı kavuran bir salgın var. Bu salgından ötürü de Türkiye’de gerekli önlemler alındı. 17 Mart 2020 tarihinden itibaren İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle kapatılan berber, kuaför ve güzellik salonlarımız bugün itibariyle belirli tedbirler alınarak açıldı. Bizde bu alınan tedbirler kapsamında kuafördeki arkadaşlarımızı ziyaret ettik ve alınacak önlemler konusunda uyardık. Kuaförlerimiz için dezenfektan, havlu, eldiven ve maske bıraktık. İnşallah diğer faaliyetleri durdurulan esnaflarımız da bir an önce işlerinin başında olurlar” dedi.

İşletmecilerden Atakan Aydıner ise; “uzun bir aradan sonra iş yerimizi açtık, işimizin başına geçtik. İnşallah bu süreci en kısa zamanda atlatırız ve hayat eskisi gibi normalleşir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2020, 21:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER