Şemdinli'de bir çoban uçurumun dibinde ölü bulundu!

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Irak sınırında bulunan Derecik Beldesi'nin Kırca Köyü Vapur Tepe mahallesinde bir çoban, koyunları otlatmak için çıktığı dağlık alanda uçurumun dibinde ölü bulundu.

Şemdinli'de bir çoban uçurumun dibinde ölü bulundu!
Azer DEMİR - Abdullah KAYA / DERECİK

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Irak sınırında bulunan Derecik Beldesi'nin Kırca Köyü Vapur Tepe mahallesinde bir çoban, koyunları otlatmak için çıktığı dağlık uçurumun dibinde ölü bulundu.

İlçeye bağlı Irak sınırında bulunan Derecik Beldesi'nin Kırca Köyü Vapur Tepe mahallesinde yaşayan Birki Evin (38), sabah erken saatlerde koyunlarını otlatmak için İncezap mevkisindeki dağlık alana gitti. Öğle saatlerinde koyunlar eve dönerken, çoban Birki Evin'den haber alınamadı.

Derecik Beldesi Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya; " beldemize bağlı Vapur Tepe mahallesinde yaşayan Birki Evin her zaman olduğu gibi bugün sabah saatlerinde koyunları otlatmak için meraya çıktı. Öğle saatlerinde koyunlar kendiliğinde mahalleye döndü. Durumdan şüphelenen ailesi ve bizler Birki Evin'in telefonunu aradık. Ancak Birki Evin'in telefonuna ulaşılmadı. Bunun üzerine jandarma ekiplerine haber verdik ve jandarma ekipleri ile köylüler bölgede arama çalışmasına başladık. Arama çalışmalarımız sonucu Birki Evin'in cansız bedenini bulduk. Cenazeyi ambulans ile Derecik sağlık Ocağı'na kaldırdık. Allah ailesine sabır versin" dedi.

Uçurumdan yuvarlanarak öldüğü tahmin edilen Evin'in cesedi Derecik Sağlık Ocağı'na buradanda Şemdinli Devlet Hastanesi morguna sevk edilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2014, 22:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER