Şemdinli'de kene ısırmasından 1 kişi hayatını kaybetti

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi Günyazı Köyü’ne bağlı Koçbaşı mezrasında yaşayan Nasır Sever (19) kene ısırması sonucu hayatını kaybetti.

Şemdinli'de kene ısırmasından 1 kişi hayatını kaybetti
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Şemdinli İlçesi Günyazı Köyü’ne bağlı Koçbaşı mezrasında yaşayan Nasır Sever (19) kene ısırması sonucu hayatını kaybetti.

Şemdinli’ye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Günyazı Köyü’nde yaşayan Nasır Sever, 4 Temmuz’da karın ağrısı ve baş dönmesi şikayeti üzerine yakınları tarafından Şemdinli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Doktorların müdahalesi sonrası ise evine gönderildi. Şikayetlerinin artması üzerine de 1 gün sonra yine yakınları tarafından tekrar hastaneye getirildi. Bunun üzerine Şemdinli Devlet Hastanesi’ndeki doktorlar Sever’i Yüksekova Devlet Hastanesi’ne sevk etti.


Yüksekova Devlet Hastanesi’nde yapılan kontrollerinde ise Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), şüphesi ile Sever’in, bu kez de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne sevki gerçekleştirildi. Burada KKKA tanısı konulan Sever, hemen tedavi altına alındı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Sever, dün akşam saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.


Sever’in ölümünün ardından bulaşıcı olduğu gerekçesi ile refakatçi olan kardeşleri, gözlem altına alınırken, Nasır Sever’in cenazesi ise yoğun zehir olması ve hastalığın bulaşma riski nedeniyle ailesine teslim etmedi. Sever’in cenazesi memleketi olan Şemdinli yerine Van’da toprağa verildi. Taziyesi ise yaşadığı Günyazı Köyü Koçbaşı mezrasında kabul ediliyor.

  


Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2019, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER