Şemdinli'de köy baskını: 4 kişi gözaltına alındı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Bozyamaç (Bêmbo) köyüne sabah saatlerinde askerler tarafından yeniden baskın düzenlendi. Baskında 4 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Şemdinli'de köy baskını: 4 kişi gözaltına alındı
Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Bozyamaç (Bêmbo) köyünde dün yapılan baskın esnasında Sami Altun (28) isimli bir genç askerlerce açıldığı belirtilen ateş sonucu hayatını kaybetmiş, Yakup Onay isimli bir kişi de gözaltına alındı.

Asker bugün Bozyamaç köyüne bir kez daha baskın düzenledi. Baskında evleri didik didik arayan askerler; köyde Fetullah Kaplan, Adem Dinç, Hamide Arıcı ve Seba Arıcı isimli 4 kişi gözaltına aldı.

Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen 4 kişi İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldüğü ve mahkemeye çıkarılacağı belirtildi.

Öte yandan dün gözaltına alınan Yakup Onay isimli kişinin yaralı olmadığı, askerlerce Şemdinli İlçe Jandarma Komutanlığı'nda götürülerek sorgusunun devam edildiği belirtildi. 

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2016, 11:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
devlet
devlet - 8 yıl Önce

Ewet sebebsiz yere õldürlen genç gerkli bi açıklma istyoruz niye gerkli bi aciklma yapmiyorsunuz niye madem sigara kaçak niye karkolar o sigaralarin gelmesine niye izin veriyorlar sadece kürt insanini õldurmek icin bahne aryorsunuz hepsi bu.....

SIRADAKİ HABER