Şemdinli'de 'Mesleğimi Seçtim, İstihdama Geçtim“ Projesi

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde Şemdinli Esnaf ve Eanatkarlar Odası tarafından yürütülen "Mesleğimi Seçtim İstihdama Geçtim" projesi kapsamında sergi düzenlendi. Sergide kursiyerlerin yapmış oldukları ürünler sergilendi.

Şemdinli'de 'Mesleğimi Seçtim, İstihdama Geçtim“ Projesi
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER


Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar odası tarafından yürütülen "Mesleğimi Seçtim İstihdama Geçtim" isimli proje kapsamında üç dalda  80 öğrencinin eğitim gördüğü sergide el emeği göz nuru eserleri büyük ilgi gördü.  Sergiyi gezen konuklara kurs eğitmenleri tarafından yaptıkları çalışmaları hakkında bilgi verdi.

4 ay gibi bir sürede kursiyerlerin  büyük yol aldığını ve öğrencilerin mesleki alanda amacına ulaştığını dile getiren Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Tekin, “Avrupa Birliği veTürkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “mesleğimi seçtim istihdama geçtim”  isimli projemizin uygulamasının son dönemlerine geldik. Bizde burada proje kapsamında yapmış olduğumuz mesleki eğitimler alanında öğrencilerimizin gençlerimizin yapmış oldukları ürünlerin sergisini gerçekleştiriyoruz.  Projelerimiz mobilya, sıhhi tesisat ve oto elektiği olmak üzere 3 dalda toplam 80 kursiyerlerimiz eğitim alıyorlardı. Sergide öğrencilerimizin eğitimleri alanında amacına ulaştığını ve bu mesleklerde öğrencilerimizin belli bir yere gelmiş olduğunu gördük.  Hepsini teker teker kutluyorum. Bu tür istihdama yönelik proje çalışmaları esnaf ve sanatkarlar olarak çalışmalarımız devam edecektir. Kendi işlerini kurmak isteyen arkadaşlarımız olursa  KOSGEB girişimcilik hibelerinden faydalanmaları için gerekli danışmanlık hizmetini bu arkadaşlarımıza sunmaya devam edeceğiz. dedi

Sergiye  kurum müdürleri, ilçe esnafı ve kursiyerler katıldı. 

 

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2017, 16:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER