Şemdinli’de öğretmen Azad Keser anısına kütüphane açıldı

Hakkari - Van kara yolunda bir yıl önce geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Öğretmen Azad Keser adına Şemdinli İmam Hatip Ortaokulu’nda kütüphane açılışı yapıldı.

Şemdinli’de öğretmen Azad Keser anısına kütüphane açıldı

Şemdinli'de hayata geçirilen yeni kütüphane, Hakkari - Van kara yolunda bir yıl önce geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden öğretmen Azad Keser'in mirasını yaşatmayı hedefliyor.

whatsapp-image-2024-05-18-at-13-43-25.jpeg

Dr. Öğretim Üyesi Numan Ertaş öncülüğünde kurulan kütüphanenin açılışına, İlçe Kaymakamı Ali Ekber Ateş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihad İnan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Tekin, Azad Keser’in eşi Dilan Apak Keser, Şemdinli’nin ileri gelenleri, okul yönetimi ve öğrenciler katıldı.

whatsapp-image-2024-05-18-at-13-43-28-1.jpeg

“Biz Azad'ın çocukları sevindiren ve okutan yönünü bizzat yaşatmak istiyoruz”

Kütüphane için uzun zamandan beri çeşitli yerlerden kitap temin edip alt yapıyı oluşturan Dr. Numan Ertaş şu ifadeleri kullandı: “İnsanlar öldüğü zaman geride kalanlar için 'iyi insan' diye bir niteliğe sahip olur. Ancak Azad yaşarken de iyiydi. Azad için kütüphane oluşturma fikrimizin kaynağı, Azad'ın çocukları sevindirmeyi şiar edinmesidir. Hacim ve kapasite olarak bir kent kütüphanesinin oldukça altında bir yapıya sahip olan bu kütüphane, bizim için Azad'ın sadece bu fiil için yaşamadı anlamına gelmektedir. Biz Azad'ın çocukları sevindiren ve okutan yönünü bizzat yaşatmak istiyoruz. Bu noktada başından sonuna desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakamımız başta olmak üzere İlçe Müdürümüze, Okul Müdürümüze ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Azad kitapla yaşasın. Kütüphanemiz şimdilik 3 bin kitap kapasiteli olup, yakın zamanda 6 bin olması planlanmaktadır. Mevcut kitaplar sadece ilkokul öğrencileri için değil, herkesin faydalanabileceği geniş bir ilgi yelpazesine sahiptir.

whatsapp-image-2024-05-18-at-13-43-28.jpeg

“Umarım ki buradaki öğrencilerimiz de hocaları gibi faydalı insanlar olur”

Kaymakam Ali Ekber Ateş ise “İnşallah hocamızın adı bu okulda yaşayacak yıllar boyunca. Azad hoca hep anılacak ve dua edilecek. Azad hoca öğrenciler için çok şey yapmış. Keşke tanışma fırsatımız olsaydı. Genç yaşta hayatını kaybetti. Buna takdiri ilahi diyoruz. Hepimiz bir gün öleceğiz. Önemli olan kısa zamanda güzel işler başarabilmek. Uzun yaşayıp da insanlığa hiçbir fayda sağlamamak çok kötü bir şey. Umarım ki buradaki öğrencilerimiz de hocaları gibi faydalı insanlar olur” dedi. / Yüksekova Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER