Şemdinli'de patlama: 10'u asker 18 kişi hayatını kaybetti

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Durak Karakoluna bombalı araçla saldırı düzenlendi.Saldırıda 10'u asker 18 kişi hayatını kaybederken 10'u asker 26 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre Şemdinli'ye bağlı Durak Köyü'ndeki (Dürê) Jandarma kontrol noktasına önünde bomba yüklü araç patlatıldı. Patlamanın ardından çatışma çıktı. Yaklaşık 1 saat süren çatışmanın ardından silah sesleri kesildi. Bölgeye çok sayıda zırhlı araç ve ambulans sevk edildi.

Saldırıda ilk bilgilere göre 10'u asker 18 kişi hayatını kaybederken 10'u asker 26 kişi de yaralandı. Yaralılar ambulans ve sivil araçlarla Şemdinli Devlet Hastanesi ve Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Öte yandan basın mensubu Yakup Bay'ın görüntü ve fotoğraf çekmesini engellemek isteyen polislere halk tepki gösterdi. Polis havaya ateş ederek kitleyi dağıttı.

Bölgede başlatılan hava destekli operasyonun devam ettiği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2016, 16:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
Şemdinli
Şemdinli - 8 yıl Önce

Yakub'un arkasındayız azerin arkasındayız kimse basını susturmaz müdahale edemez basın durdurulamaz yerel haberin yanındayız havuz Medyası değil gerçek medya Şemdinli'de kimsenin hadi değil müdahale etmeye yoksa karşısında bizi bulurlar

SIRADAKİ HABER