Şemdinli'de STK'lar 9 maddelik 'Barış Bildirisi' Yayınladı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde 15 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Şemdinli Barış Platformu, yayınladıkları ortak bildiriyle son günlerde yaşanan olaylarının sona ermesi çağrısında bulundu.

Şemdinli'de STK'lar 9 maddelik 'Barış Bildirisi' Yayınladı

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde 15 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Şemdinli Barış Platformu, yayınladıkları ortak bildiriyle son günlerde yaşanan olaylarının sona ermesi çağrısında bulundu.

Şemdinli Barış Platformu, Şemdinli Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Çınar İş Merkezi önünde düzenledikleri basın açıklamasıyla Cizre, Silopi, Sur ve Yüksekova başta olmak üzere birçok il ve ilçelerde yaşanan olaylarının sona ermesi için ortak bildiri yayınladı. 

Şemdinli Barış Platformu, yayınladıkları 9 maddelik bildiride biran evvel diyalog ve müzakere masanın oluşturulması vurgusu yapıldı. 
 

Şemdinli Barış Platformu adına açıklamayı Avukat Selahattin Yılmaz yaptı. Yılmaz açıklamasında; "Şemdinli'nin sivil toplum kuruluşları olarak bizler, tüm siyasi aidiyetlerimizi askıya alarak ki, olması gerektiği gibi barış için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Genelde Türkiye, özelde bölgemizde yaşanan savaş ve insanlık dramının önüne geçebilmek için üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Bu vesileyle Şemdinli'deki sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu 'Şemdinli Barış Platformu'nun kurulduğunu" ifade etti. 

Yılmaz açıklamasının devamında 9 maddelik barış bildirisini açıkladı.

Yapılan basın açıklamasının ardından, barış balonları uçuruldu ve esnafa bildiri dağıtıldı.

Şemdinli Barış Platformu tarafından açıklanan 9 maddelik 'Barış Bildirisi' şöyle: 

ŞEMDİNLİ BARIŞ PLATFORMU

  1. Bu platform; her türlü çatışmanın önüne geçmek ve insan yaşamının değerini algılatmak adına barışa adanmış bir gönüldaşlığın birlikteliğidir.
     
  2. Bu platformun barış çağrısı bölgemizde yaşanan çatışmanın TARAFLARINA ve aynı zamanda tüm kamuoyunadır. 
     
  3. Platformumuz Türkiye genelinde ve bölgemizde yaşanan çatışmalı sürecin sonlandırılması ve akan kanın durdurulması adına tarafların hiçbir koşul öne sürmeden, bu çatışmalı sürecin bir an önce sona erdirilmesini, diyalog ve müzakere masasına oturulmasını ve bunun için gerekli koşullarının oluşturulmasını istemektedir.  
     
  4. Sivil toplum örgütlerinin, medyanın ve birey olarak her şahsın çözüm getirmekten çok,  daha fazla karşıtlık yaratan, kin ve nefret doğuran kara propaganda yöntemlerine son vermesini istiyoruz. 
     
  5. Dünyanın dört bir tarafında yaşanan savaşın tanıkları ve mağdurları olarak bizler; ölümün sıradanlaştığını acı ile görmekteyiz. Bizler çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz ve yurtlarımızdan olmak istemiyoruz. İnsanoğluna has bir kibrin kurbanları olmak istemiyoruz. 
     
  6. Platform olarak taraflara sesleniyoruz; sorumlu davranıp ortak yaşamın gerektirdiği tavizlerden kaçınmamaları gerekir. Taraflar tutumumuzu dikkate almalı üzerlerine düşen ahlaki, insani ve vicdani sorumlulukları yerine getirme cesaretini göstermelidirler. 
     
  7. Taraflar bizleri dinlemek ve anlamak zorundadırlar çünkü; bizler toplumsal faydayı düşünen ve bunun yaşam bulması için çalışan çıkarsız ve gönüllü yapılanmalarız. 
     
  8. Platform olarak yaşam hakkının kutsallığına inanıyoruz. yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. 
     
  9. Bu bildiri ŞEMDİNLİ BARIŞ PLATFORMU bileşenlerinin her biri tarafından, özgür iradeleri ve bağımsız kararlarıyla kaleme alınmıştır. 

* ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI                           * AZADİ HAREKETİ                         * KURDİ-DER  

 * YAKINDER (EŞİT YAKINLIK DERNEĞİ)                    * ŞEMDİNLİ ZİRAAT ODASI             * ŞEMS-DER

 *ŞEMDİNLİ KÜLT. YAŞATMA DERNEĞİ DOĞASEVERLER      * İHD          * NUJİN KADIN YAŞAM EVİ      

* MEYADER          * KESK        * ŞEMDİNLİ HALK İNSİYATİFİ       * KÜLTÜR MERKEZİ            *BARO

IMG_1367

IMG_1372

IMG_1380

IMG_1386

IMG_1390

IMG_1395

IMG_1398

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2016, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER