Şemdinli'de taciz ateşi!

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki Kale Tepe bölgesinde yeni inşa edilen karakolun güvenliğini sağlayan askeri birliğe PKK'liler tarafından taciz ateşi açıldı.

Şemdinli'de taciz ateşi!

ŞEMDİNLİ HABER

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki Kale Tepe bölgesinde yeni inşa edilen karakolun güvenliğini sağlayan askeri birliğe PKK'liler tarafından taciz ateşi açıldı. 

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, taciz olayının Şemdinli 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan Ortaklar Karakolu'na 10 kilometre uzaklıktaki Kale Tepe mevkiinde meydana geldiği belirtildi. 

Açıklamada şöyle denildi:

"Halen devam eden Kale Tepe Yeni Karakol Binası inşaatının ve hudut emniyetinin sağlanması maksadıyla, 25 Mart 2014 tarihinden itibaren keşif, gözetleme faaliyetlerine devam eden 11'inci Komando Bölüğü unsurlarına, Doçka veya Bixi olduğu değerlendirilen silahlarla, seri ve tek tek ateş açılmıştır. Meydana gelen olay sonucu herhangi bir zayiat olmamıştır. Taciz ateşine, bölgede bulunan unsurlarımız tarafından derhal, şiddetli bir şekilde karşılık verilmiştir. Bölgeye sevk edilen İnsanlı Keşif Uçağı, yaklaşık bir saat süreyle icra ettiği gözetlemenin ardından bölgeden ayrılmıştır. Müteakiben görevlendirilen iki adet AH-1W Kobra Helikopteri ile 14.45-15.00 saatleri arasında, Ateş açıldığı bölgede silahlı keşif faaliyeti icra edilmiş, bu esnada taciz noktalarına 20 mm'lik top ile atış yapılmıştır." denildi.

PKK ise konuyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. 

Fırat Haber Ajansı'nda yer alan habere göre PKK, "Şemzinan'a bağlı Derik ve Stune köylerinde yeni karakollar yapmak isterken, gerilla güçlerimiz bu yeni yapılmakta olan karakollara ağır silahlarla müdahale etmiştir. 

Açıklama da şöyle denildi:

Açıklamada, “12 Nisan tarihinde 13.00-14.00 saatleri arasında askerlerin Şemzinan'a bağlı Derik ve Stune köylerinde yeni karakollar yapmak isterken, gerilla güçlerimiz bu yeni yapılmakta olan karakollara ağır silahlarla müdahale etmiştir. Gerilla güçlerinin eylemi ardından Goste tepesinin askerler tarafından havan toplarıyla bombalandığını bildiren HPG, “Yine Türk ordusuna ait kobra tipi helikopterler Goste ve Hacıbeg suyu bölgelerini yoğun bir şekilde vurmuştur. Ayrıca bu bölgeler üzerindeki insansız hava araçları hareketliliği saat 14.00-17.30 saatleri arasında devam etmiştir” dedi.

Öte yandan 5 Nisan 2014 Cumartesi günü Şemdinli İlçesi'nin Irak sınırında bulunan Yeşilova Köyü'nde bulunan Yeşilova Karakolu'nun üst bölgelerindeki Mamreşa Tepe'si mevkinde askerlerin PKK alanlarına girdiği iddiasıyla yine PKK tarafından taciz ateşi açılmıştı. Taciz ateşi sonucu bir Uzman Çavuş yaralanmıştı. 

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2014, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER