Şemdinlili gençlere profesyonel kayak takımları hediye edildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Kayak Federasyonu, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde dişbudak ağacından kendi imkanlarıyla yaptıkları tahtayla karlı tepelerde kayan gençlere, profesyonel kayak takımları hediye etti.

Şemdinlili gençlere profesyonel kayak takımları hediye edildi

Şemdinli ilçesine bağlı Kayalar köyünde kendi imkanlarıyla  dişbudak ağacından yaptıkları tahta kayak takımlarıyla karlı tepelerde kayak yapan gençler, bu defa Hakkari Mergebütan Kayak Merkezinde de kayarak, kaymanın keyfini yaşadılar.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Hakkari İl Gençlik Merkezi, Şemdinli Kaymakamlığı ve Şemdinli Belediyesi’nin girişimleri ile Kayalar Köyü’nden 30 genç kayakçı, Şemdinli Belediyesi’ne ait otobüslerle Hakkari Mergabütan Kayak Merkezi’ne getirildi. Burada da kendi imkanları ile yaptıkları tahta kayaklarla kayan kayakçılar, daha sonra ellerinde Türk bayrakları ile Türkiye Kayak Federasyonu tarafından hediye edilen kayak takımları ile kaymanın keyfini yaşadılar.

Vali İdris Akbıyık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, Şemdinli Kaymakamı Yakup Güven, Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, Ak Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, zirvede inen kayakçıları alkışlarla karşıladılar. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Kayak Federasyonunca gönderilen kayak takımlarını gençlere hediye ettiklerini söyleyen Vali Akbıyık, Şemdinli'den gelen vatandaşlarımız arasında 60 yaşında kayakçılar da vardı. Hepsini tebrik ediyorum dedi.

Vali Akbıyık,”İnşallah bu gençlerimiz önümüzdeki yıllarda kayak branşında önemli başarılara imza atacaklar. Hakkari'nin kar ve kış turizmi anlamında hızla ilerlediğini belirterek, kentteki kayak merkezinin büyük rağbet gördüğünü dile getirdi. İran, Irak ve çevre illerden sporcu ve kayakseverlerin kente akın ettiğini anlatan Akbıyık, "İnşallah önümüzdeki yıl, iki pist daha yapacağız ve Hakkari doğunun kayak merkezi olacak. Spora ve gençliğe bu yıl kent genelinde 120 milyon lira yatırım yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımıza ve tüm ilgililere şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Yeni Kayak Takımlarına kavuşan Sezgin Eren, Aşağı Kayalar köyünden geldik. Biz bugün Hakkari kayak merkezindeyiz. Biz daha önce dişbudak ağacından kayak yaptırmıştık. Vali bey ve kaymakam bey bizi buraya davet ettiği için buraya geldik. Burada kayıyoruz. Allah razı olsun 10 çift kayak hediye ettiler. Herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Mehmet Nuri Söyler ise; Hakkari Şemdinli Kayalar köyünden geliyoruz. Daha önce köyden ağaçlardan yaptığımız kayaklarla kayıyorduk. Bugün burada Hakkari kayak merkezindeyiz. Emeği geçen Vali beye, Şemdinli Kaymakamı ve Şemdinli Belediye Başkanına çok teşekkür ediyoruz. Çok mutlu olduk ve geldik burada kaydık. Sonra Vali bey kayak takımı hediye etti. Çok güzel. Mutlu olduk” dedi.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2021, 22:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER