Şengal'de çetelerden saldırı girişimi: 18 çete öldürüldü

Şengal’de göreve giden HPG ve YJA Star güçlerine DAİŞ çetelerinin pusu atma girişimi ardından başlayan çatışmalarda 15 çete üyesi öldürüldü.

Şengal'de çetelerden saldırı girişimi: 18 çete öldürüldü

Şengal’de bugün sabah saat 04:00-05:00 arasında Şengal Dağı eteklerinde bulunan Gabara köyü civarında göreve giden bir grup gerillaya yönelik DAİŞ çeteleri tarafından pusu atıldı. HPG ve YJA Star gerillalarının erkenden fark ettiği bu saldırı girişiminin uzun süreli bir çatışmaya dönüştüğünü belirtti. Çatışma sonucunda 15, koalisyonun imha ettiği panzerde ise 3 çete öldürüldü.

HPG Şengal Komutanlığı ve YBŞ Genel Komutanlığı yaptığı yazılı açıklamada DAİŞ çetelerinin, bugün sabah saatlerinde göreve giden bir grup HPG ve YJA Star gerillalarına pusu attığını, gerillaların pusuyu fark etmesi sonucu çıkan çatışmanın 7 saat sürdüğünü belirtti. Gerilla güçlerinin ve YBŞG direniş güçlerinin takviyesi ile yaklaşık 7 saat süren çatışmalar yaşandığını kaydeden HPG Şengal Komutanlığı ve YBŞ Genel Komutanlığı, “Yaşanan yoğun çatışmalar sonucunda çeteler Gabara Köyü ve çevresinden geri çekilmek zorunda kalmıştır.

Yaşanan çatışmalarda net 15, yine uluslararası koalisyona ait uçakların imha ettiği panzerde ise 3 çete öldürülmüştür. Ayrıca 2 çetenin de yaralandığı tespit edilmiştir” dedi.

11 cenazenin üzerine gerilla güçlerinin gittiği de belirtilen açıklamada, çetelere ait, 3 adet M-16 silahı ve 2 adet rextı, 2 adet kleş silahı, 1 adet tabanca, 5 adet el telsizi, 1 adet telefon, 4 adet B-7 roketi ve çok sayıda mermi ele geçirildiğini de belirtti.

HPG Şengal Komutanlığı ve YBŞ Genel Komutanlığı çatışmaların yaşandığı ilk saatlerde Serdem Kobanê isimli gerillanın da yaşamını yitirdiğini belirtti. Açıklamada, çatışmaların yoğun yaşandığı saatlerde birliklerinden kopan 2 gerilladan da henüz haber alınmadığı vurgulandı.

Yaşamını yitiren gerillanın Kobanê doğumlu, Serdem Kobanê kod adlı Mustafa Bozan Ferdi olduğu belirtildi.

Gabara köyü direnişinde Êzidî cemaatlerinin de yaşanan yoğun çatışmalar esnasında yer yerini alarak, direnişe katılım gösterirken, kimi cemaatlerin ise çatışmalar esnasında geri çekildiği de ifade edilen açıklamada, “Yine Güney Kürdistan medyasında bu çatışmayı ve sonuçlarını sadece peşmerge güçlerinin yaptığı biçiminde gerçeğe dayanmayan haber ve açıklamalar yayınlanmaktadır. Güney Kürdistanlı bazı basın-yayın kuruluşlarının içine girmiş oldukları bu tutumun, direnişte en ön saflarda yerini alan gerilla güçlerimize karşı saygın bir tavır olmadığı açıktır” denildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2015, 11:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER