Şengal'de YBŞ ile Roj Peşmerge Birliği arasında çatışma

Mesud Barzani'nin Türkiye ziyareti sonrası Şengal'e konuşlanan Roj Peşmerge Birliği ile Şengal Direniş Birlikleri arasında çatışma yaşandı.

Şengal'de YBŞ ile Roj Peşmerge Birliği arasında çatışma

Federal Kürdistan’da Şengal’in Hanesur bölgesinde Roj Peşmerge Birliği (Rojavalı peşmergeler) ile Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) arasında çatışma yaşandı.

Irak Federe Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani’nin Türkiye ziyaretinden sonra Roj Peşmerge Birliği’nden 500 kişilik güç dün, Sınune - Hanesur arasındaki bölgeye konuşlandı.

Bu gelişmenin ardından Rudaw’ın haberine göre bugün yaşanan çatışmada 1 YBŞ’li hayatını kaybetti. 3 YBŞ’li ile 4 Roj Peşmerge Birliği üyesi yaralandı. Yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bölgede çatışmanın sona erdiği ancak zaman zaman silah seslerinin duyulduğu kaydedildi.

Rudaw’ın haberine göre Peşmerge komutanları, ilk olarak YBŞ’lilerin ateş açtığını belirtiyor.

Ninova İl Meclisi üyesi Seydo Şengali, gerginlik üzerine Hanesur’daki sivillerin evlerini terk ederek Şengal Dağı’na yöneldiğini söyledi.

DİHABER’în haberine göre ise saldırı Roj Peşmerge Birliği tarafından başlatıldı. Hanesur beldesine zorla girmek isteyen gruba, YBŞ’nin karşı koyduğu bildirildi.

DİHABER, tank ve ağır silahlarla gerçekleştirilen saldırıda sivil yerleşimlerin hedef alındığını ve birçok evin yıkıldığını belirtti.

Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ/YJŞ) dün şu açıklamayı yapmıştı: “Biz kesinlikle herhangi bir gergin durumun yaşanması taraftarı değiliz. Bu güçlerin derhal çekilmesi ve alanımızdan çıkması gerekmektedir. Halkımıza çağrımız, geliştirilen bu oyun karşısında son derece duyarlı olmaları ve bu temelde hareket etmeleridir.”  / Evrensel

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2017, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER