Sert: 'Halkın hala çözüme ve uzlaşmaya dönük umutları var'

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde, ortak basın açıklaması düzenleyen DBP İlçe Örgütü ve KJA bileşenleri, “halkın hala çözüme ve uzlaşmaya dönük umutları vardır. Bu umudun kırılması ülkeyi daha da karanlık günlere sürükleyebilir” denildi.

Sert: 'Halkın hala çözüme ve uzlaşmaya dönük umutları var'
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde, ortak basın açıklaması düzenleyen DBP İlçe Örgütü ve KJA bileşenleri, “halkın hala çözüme ve uzlaşmaya dönük umutları vardır. Bu umudun kırılması ülkeyi daha da karanlık günlere sürükleyebilir” denildi.


Bölgede birçok kentte devam eden sokağa çıkma yasaklarına tepkiler sürüyor.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şemdinli İlçe Örgütü ve Kongra Jınên Azad (KJA) bileşenleri tarafından DBP parti binası önünde bir basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasını okuyan DBP İlçe Eşbaşkanı Mehmet Sert, Halkın hala çözüme ve uzlaşmaya dönük umutları vardır. Bu umudun kırılması ülkeyi daha karanlık günlere sürükleyebilir” dedi.

DBP İlçe Eşbaşkanı Mehmet Sert;  “neye alışmamızı bekliyorlar? Cizre’de Silopi’de, Sur’da ve başka bir çok ilçede sözde halkın huzuru adına yürütülen sokağa çıkma yasakları ve operasyonlarda uygulanan katliamlara mı?

Yüksekova , Nusaybin ve Şırnak’ta  ortaya çıkan tablo…

“Kürt halkının  Anayasal güvence ve Statü talebiyle sürdürdüğü mücadelesine inkar ve imha mantığıyla cevap verilmesi üzerine başlayan çatışmaların yoğunlaştığı Yüksekova , Nusaybin ve Şırnak’ta  ortaya çıkan tablo ülkenin hafızasına kara lekeler olarak yer alacaktır” dedi.

IMG_6236Kürt yerleşim yerlerinde yapılan zorunlu kamulaştırmalar zulmün bir başka boyutudur

Bütün Kürt kentlerinin ve Kürt halkının üzerinde yürütülen baskı imha operasyonlarının bir benzeri tüm toplum üzerinde yürütülmektedir. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm AKP liler sesini yükselten herkesi her kesimi tehdit etmekte toplumu duyarsızlaştırmak istemektedir. Başta Sur olmak üzere; Kürt yerleşim yerlerinde yapılan zorunlu kamulaştırmalar zulmün bir başka boyutu ve Kürt halkı üzerinde hükümet eliyle yürütülen topraksızlaştırma ve göçertme operasyonudur” dedi.

Suriyelilerin Alevi köylerine yerleştirme

Suriyelilerin Alevi köylerine yerleştirilmesine de değinen DBP’li Mehmet Sert; “öte yandan Maraşta Alevi köylerine Suriyelerin yerleştirilmek istenmesi de yürütülen operasyonların başka bir boyutudur ..Bu durum Hükümetin tüm muhalif kesimleri hedeflediğinin kanıtı niteliğindedir” dedi

DBP genel merkez çalışanlarına yapılan gözaltılar

Bu baskı ve sindirme kampanyasının merkezinde bulunan Kürt halkının kurumlarına karşı  hukuk dışı saldırılar gerçekleşmektedir. DBP genel merkez çalışanlarına yapılan gözaltılar KJA ve DBP  yerel yönetimler bürolarına yapılan baskınlar bu baskı politikalarının tavan yaptığı noktadır.Bu durum siyasi soykırım operasyonlarının güncellenmiş halidir. Asla Kabul edilir değildir.

Halkın hala çözüme ve uzlaşmaya dönük umutları vardır

Toplumun  tüm kesimleri üzerinde yürütülen bu baskılar. Yüksekova Nusaybin ve Şırnak’ta devam eden operasyonlar toplumun vicdanını ve tahammül sınırlarını zorlamaktadır. Halkın hala çözüme ve uzlaşmaya dönük umutları vardır. Bu umudun kırılması ülkeyi daha karanlık günlere sürükleyebilir.  

Çözüm için başta Hükümet olmak üzere herkese çağrı yapıyoruz

Bu konuda herkes tüm kesimler sorumluluk almalı ülke sorunlarının çözümü için Başta Hükümet olmak üzere herkese çağrı yapıyoruz . Çözüm sürecine geri dönülmelidir. Savaş ve çatışma dışında başka seçeneklerin olduğunu üç yıl süren çözüm sürecinde gördük. Bu anlamda alternatifsiz değiliz. İnanıyoruz ki bu çığlık tüm ezilen halklarımızın çığlığıdır. Ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşları, barolar, aydınlar, akademisyenler herkese çağrı yapıyoruz. Sessiz kalmak ölümleri meşrulaştırmaktır. Harekete geçme ve inisiyatif geliştirme  zamandır.Yoksa çok geç olabilir..  

Basın açıklamsına DBP Eşbaşkanları, Şemdinli Belediye Eşbaşkanları, KJA bileşenleri, STK temsilcileri ve halk hatıldı.

IMG_6238

IMG_6240


Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2016, 21:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER