Şeyh Maksut ve Kobani'ye saldırılar

16 Şubat’tan bu yana süren saldırılarda 100’ün üzerinde kişinin yaşamını yitirdiği Şeyh Maksut’a yönelik saldırılar devam ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan YPG, IŞİD’in de Kobani’ye füze saldırısı düzenlediğini açıklarken, Türkiye’nin saldırısında ise 1 sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Şeyh Maksut ve Kobani'ye saldırılar

Suriye’nin Halep kentinde Kürtlerin yaşadığı Şeyh Maksut Mahallesi’ne El Nusra ve Ahrar el-Şam örgütünün başını çektiği grupların saldırısı devam ediyor.

Saldırılara dair bir açıklama yapan YPG, 20’ye yakın grubun kente yönelik saldırılarının sürdüğünü belirterek, ilçeye havan ve cehennem toplarıyla bombardıman düzenlendiğini bildirdi.

YPG, mahallelere girmek isteyen gruplarla çatışmalar yaşandığını belirtti.

Kobani’ye IŞİD saldırısı

Ayrıca IŞİD’in Cerablus’taki mevzileri üzerinden Kobani’ye bağlı kasaba ile köylere füze ve ağır silahlarla saldırılar düzenlediğini de açıklayan YPG, Tişrin barajına da saldırıldığını kaydetti.

1 sivil yaşamını yitirdi

Öte yandan YPG, dün de (18 Nisan) Türkiye’nin Kobani’nin doğusunda bulunan 3 köye yönelik saldırı düzenlediğini, saldırı neticesinde 1 sivilin yaşamını yitirdiğini, 1 sivilin de yaralandığını duyurdu.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2016, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER