Şiirler Arjen Ari İçin Yarışacak

2012’de hayatını kaybeden Kürt şair Arjen Ari’nin anısına Kürtçenin Kurmanci lehçesiyle yazılmış, her yaştan şaire açık bir şiir yarışması düzenleniyor.

Şiirler Arjen Ari İçin Yarışacak
Kürt şair Arjen Ari anısına şiir yarışması düzenleniyor.

Geçen yıl, 30 Ekim’de hayatını kaybeden şair Arjen Ari’nın anısını yaşatmak için düzenlenecek ödüllü şiir yarışması Kürt dili ve edebiyatını daha geniş bir okuyucu kitlesine ulaştırmayı ve bu alana katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Daha önce kitabı yayınlanmamış olan her yaştan şaire açık olan yarışmada ödül Kürtçenin Kurmanci lehçesiyle yazılmış eserlere verilecek.

 Arjen Arî’nin ailesi, Evrensel Basım Yayın, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Lis Yayın, Ronahi Yayın, Belki Yayınları, Enstitüye Kurdi ve Avesta Yayın'ın  düzenlediği yarışmaya 1- 31 Ocak 2014 günlerinde başvuru yapılıyor.

Arjen Ari kimdir?

“Ev Çiya Rûspî ne", "Gorî û Bindest", "Kulîlkên Be'îvan", "Payiza Peyvê" gibi eserleri Kürt edebiyatına kazandıran Ari1956’da Nusaybin'e bağlı Çalé köyünde doğdu.

İlk şiiri 1979’da Tîrêj dergisinde yayınlandı. 12 Eylül darbesi sonrası İsveç'te ve daha sonrasında Türkiye'de ve Kürdistan Bölgesi'nde yayınlanan çeşitli dergilerde şiirleri yayımlandı.

Arjen Ari Kürt şiirinin tarihsel geçmişini ve birikimini aktaran  'Antolojiya Helbesta Bakûr' adlı Kürt Edebiyatı Antolojisini de hazırlamıştı. / Bianet

Yarışmaya katılmanın koşullarına buradan ulaşabilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2013, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER