Silahlı isyancılar: Serakib'i geri aldık

Türkiye ile Rusya arasında Ankara'da yapılan görüşmelerin sürdüğü bir dönemde İdlib'deki çatışmalar da şiddetlendi. Silahlı isyancılar, M4 ve M5 karayollarının kesiştiği Serakib kasabasını geri aldıklarını duyurdu.

Silahlı isyancılar: Serakib'i geri aldık
Türkiye ile Rusya’nın Ankara’daki İdlib görüşmelerinin ikinci gününde, sahada kritik bir gelişme yaşandığı belirtiliyor. Silahlı gruplar, üç hafta önce Suriye ordusunun kontrolüne geçen Serakib kasabasında kontrolü geri aldıklarını duyurdu.

Türkiye destekli Suriye Ulusal Kurtuluş Cephesi’nin sözcüsü Naci Mustafa, Reuters’a yaptığı açıklamada “Serakib kasabası Esad’ın çetelerinden tamamen kurtarıldı” ifadelerini kullandı. Serakib’i iç savaşın başından bu yana üç hafta önce ilk kez kontrol altına almış olan Suriye ordusundan veya Rusya’dan henüz açıklama gelmiş değil.

SERAKİB NEDEN ÖNEMLİ?

Serakib, Halep-İdlib-Hama-Humus-Şam üzerinden Ürdün’e kadar uzanan M5 karayolu ile Halep-İdlib-Lazkiye kentlerini bağlayan M4 karayolunun kesiştiği noktada bulunuyor.

Suriye ordusunun bölgedeki ilerleyişi nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait bazı gözlem noktaları kuşatma altında kalmıştı. Türkiye ise İdlib’in güneyine çekilmesi için Suriye ordusuna şubat sonuna kadar süre verdiğini ilan etmişti. / DUVAR


Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2020, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER