Silopi'de 5 çocuğuyla yaşadığı harabe evden destek bekliyor

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 5 çocuğu ile harabeye dönmüş bir evde yaşam mücadelesi veren Zeliha Uçar yardım bekliyor. Evinin onarılması için maddi destek talebinde bulunan Uçar, evin çok kötü durumda olduğunu ifade ederken "Ev çok eski ve bakımsız olduğundan kaynaklı sürekli akrep ve yılan çıkıyor. Bugünlerde 10'u aşkın akrebe rastladım" dedi.

Silopi'de 5 çocuğuyla yaşadığı harabe evden destek bekliyor
Şırnak’ın Silopi ilçesinde, 5 çocuğuyla birlikte harabe bir evde yaşam mücadelesi veren Zeliha Uçar, her yeri dökülen evinin onarılması için destek bekliyor. Maddi imkanlarının yetersizliğinden evini onaramadığını söyleyen Uçar yardım çağrısında bulunarak, “Kışın her bir odamız en az 10 yerden damlıyor. Ev çok eski ve bakımsız olduğundan kaynaklı sürekli akrep ve yılan çıkıyor” dedi.

Silopi ilçesine bağlı Buğdaylı köyünde (Takyan) yaşayan 5 çocuk annesi Zeliha Uçar, her yeri dökülen harabe bir evde yaşam mücadelesi veriyor. Anne Uçar, sadece okul okuyan küçük çocukları için kendisine verilen küçük bir maaşla evin geçimini sağlıyor. Uçar’ın 5 çocuğuyla birlikte yaşadığı evin duvarlarının neredeyse tümü kış aylarında yaşanan yağışlardan kaynaklı dökülmüş durumda. Rutubet kokusundan geçilmeyen ve damının birçok yeri açık olan evde, yaz aylarından kaynaklı akrep ve yılanlar da eksik olmuyor.

‘EVDE 10’U AŞKIN AKREBE RASTLADIM’

Evin dökülen duvarlarını göstererek yaşadıklarını anlatan anne Uçar, söz konusu rutubet ve yaşam koşullarından kaynaklı çocuklarının sürekli hastalandığını aktardı. Kendisinin de hasta olduğunu ve maddi durumları olmadığından kaynaklı tedavi olmakta bile zorlandığını kaydeden anne Uçar, “Kışın her bir odamız en az 10 yerden damlıyor. Ev çok eski ve bakımsız olduğundan kaynaklı sürekli akrep ve yılan çıkıyor. Bugünlerde 10’u aşkın akrebe rastladım. Bir şey olur diye çocuklarımı yalnız bırakmaya korkuyorum” dedi.

Günlük ihtiyaçlarının birçok kez tanıdıkları tarafından karşılandığını dile getiren anne Uçar, evini onarmak istediğini, ancak buna maddi imkanlarının elvermediğini söyledi. Uçar, bu konuda kendisine destek verilmesini istedi. (Kaynak: MA)

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2019, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER