Silopi'de bir genç öldürüldü

Sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü bölgedeki ölümlere yenisi eklendi. Şırnak’ın Silopi ilçesinde sabaha karşı 19 yaşındaki Kadri Sencer öldürüldü. Mahalleye baskın yapan özel harekât timleri tarafından öldürüldüğü iddia edilen Sencer’in 300 metre sürüklendikten sonra araca bindirildiği öne sürüldü.

Silopi'de bir genç öldürüldü

Dicle Haber Ajansı’nın haberine göre; Silopi’de özel harekat timleri hendeklerin bulunduğu Yeşiltepe Mahallesi’ne sabaha karşı baskın yaptı. Baskın üzerine çıkan çatışmada, bir genç öldürüldü.

19 yaşındaki Kadri Sencer, hendeklerin dışındaki alan olan mezarlık cami önünde vuruldu.

Görgü tanıkları, özel harekat timlerinin, Sencer’in cenazesini yaklaşık 300 metre ilerde bulunan tarihi İpek Yolu’na kadar tekbirler eşliğinde sürükleyerek götürdüğünü iddia etti.

Öte yandan olayın yaşandığı yerden  İpek Yolu’na kadar kan ve sürüklenme izleri görülüyor.

Sencer’in cenazesi, Silopi Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Yoğun güvenlik önlemleri alınan hastaneye giriş çıkışlar kapatıldı.

Olayın ardından HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın da bulunduğu kalabalık bir grup, hastaneye  gitti.

Tutuk öldürülmüş, Birlik’in cenazesi sürüklenmişti

Yeşiltepe Mahallesi’nin aynı noktasında daha önce de Latife Tutuk isimli bir kadın öldürülmüştü. Öte yandan Şırnak kent merkezinde de 2 Ekim’de yine özel harekat timleri tarafından önce yaralanan ve sonra infaz edilen Hacı Lokman Birlik’in cenazesi akrep tipi aracın arkasına bağlanarak metrelerce sürüklenmişti.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2015, 20:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER