Silvan'da yaşamını yitiren Sinbağ ve Gündüz uğurlandı

Günlerdir sokağa çıkma yasağının sürdüğü Silvan’da yaşamını yitiren Mehmet Gündüz ve Yakup Sinbağ son yolculuğuna uğurlandı.

Silvan'da yaşamını yitiren Sinbağ ve Gündüz uğurlandı

 Günlerdir sokağa çıkma yasağının sürdüğü Silvan’da yaşamını yitiren Mehmet Gündüz ve Yakup Sinbağ son yolculuğuna uğurlandı. Sibağ’ın cenaze merasiminin ardından konuşan DBP Eşbaşkanı Kamuran Yüksek, “Türkiye’nin Batısı da Doğusu da Silvan’a ses vermelidir; özellikle bugün Kürt halkı ile kardeş olunmalıdır,” dedi.

Silvan’da dün bir kahvenin taranması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Gündüz ve Tekel Mahallesi’nde yaşamını yitiren Yakup Sinbağ isimli genç son yolculuğuna uğurlandı.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Araştırma Hastanesi’nde yapılan otopsi işlemlerinin ardından Mehmet Gündüz’ün cenaze aracı konvoylarla karşılandı. Silvan HDP İl ve ilçe binasında binlerce kişi tarafından karşılan cenaze aracı daha sonra cenazenin defnedileceği Tilmine köyüne doğru uğurlandı. Cenaze burada da binlerce kişi tarafından karşılandı.

Defin işleminin ardından konuşan MEYA-DER İl Eşbaşkanı Hasan Pençe, Silvan’daki sivil ölümlerinin son  bulması çağrısında bulunurken, DBP İl Başkanı Ali Şimşek ise yaşanan katliam ve saldırıları kınadı. Şimşek, tüm halkların Silvan’daki direnişi sahiplenmesi ve ses vermesi çağrısında bulundu.

silvan1

Silvan’ın Tekel Mahallesi’nde yaşamını yitiren Yakup Sinbağ ise belediye önünde bir araya gelen çok sayıda kişi tarafından omuzlanarak Feridun Mahallesi’ndeki Feridun Mezarlığı’na götürüldü.

Yürüyüşe DBP Eşbaşkanı Kamuran Yüksek, DBP Diyarbakır il Eşbaşkanı Ali Şimşek, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı, KJA dönem sözcüsü Ayla Akat Ata, HDP Milletvekilleri, HDP ve DBP il ve ilçe yöneticileri de katıldı.

Feridun Mezarlığı’nda defnedilen Sinbağ’ın cenazesinin ardından konuşan Kamuran Yüksek, herkesin Silvan’a ses vermesi için çağrıda bulundu. Yüksek, “Türkiye’nin Batısı da Doğusu da Silvan’a ses vermelidir. Özellikle bugün Kürt halkı ile kardeş olunmalıdır,” dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2015, 16:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER