Şırnak Baro Başkanı: 'Hasan Nerse infaz edildi'

Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi Cizre’de öldürülen Hasan Nerse olayına ilişkin, “İnfaz edildi diyoruz çünkü polisler tarafından çekilip paylaşılan resimde ve görgü tanıklarının da bizlere aktardığı kadarıyla yerde yatan gencin elleri ve ayakları kelepçeleniyor ve yaralı halde ölüme terk edilerek infaz ediliyor” dedi.

Şırnak Baro Başkanı: 'Hasan Nerse infaz edildi'

Şırnak’ın Cizre ilçesinde dün akşam (29 Temmuz 2015) polis tarafından vurulduktan sonra yaralı bir şekilde elleri ve ayakları kelepçelenerek yarım saat olay yerinde bekletilerek öldürüldüğü iddia edilen Hasan Nerse’nin (17) olayına ilişkin ilçedeki sivil toplum örgütleri ve siyasi temsilcilerden oluşan bir heyet incelemelerde bulundu.

Heyet içerisinde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Ferhat Encu, HDP Mardin Milletvekili Enise Güneyli, Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, Cizre Belediyesi Eşbaşkanları Leyla İmret ve Kadir Kunur, HDP ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Cizre ilçe Eşbaşkanları ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi yer aldı.

Elçi: Nerse infaz edildi

Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi bulundukları yerde bir gencin infaz edildiğini belirterek, “İnfaz edildi diyoruz çünkü polisler tarafından çekilip paylaşılan resimde ve görgü tanıklarının da bizlere aktardığı kadarıyla yerde yatan gencin elleri ve ayakları kelepçeleniyor ve yaralı halde ölüme terk edilerek infaz ediliyor. Bu şekilde birinin öldürülmesi hukuken ancak infaz olarak değerlendirilebilir” dedi.

Üç yıla yakın süren ve toplum tarafından özümsenen ateşkes sürecinin devlet tarafından tek taraflı sonlandırıldığını belirten Elçi, başta geçici hükümet olmak üzere bütün siyasi partilerin sağduyulu davranması gerektiğini belirterek, “Derhal çözüm sürecinin tekrar diyalog yoluyla başlatılması Türkiye’de yaşayan herkesin arzusu ve talebidir” ifadelerini kullandı.

Görgü tanığı:O halde ölmesini beklediler

N.E. isimli bir görgü tanığı, polisin bir aracı kovaladıklarını belirterek, “Bizler cadde üzerindeydik ortalıkta polisler çok vardı. Tam o esnada bir araç sokaktan çıktı ve arkasından akrep tipi polis zırhlı aracı kovalıyordu. Sivil araç Nusaybin Caddesi’ne çıktığı sırada kaldırıma çarptığı anda aracın durması üzerine dört kişi araçtan inip Cudi Mahallesi’ne doğru kaçmaya başladı.

“Polisler hem sivil halde hem de zırhlı araçlardan bu dört kişiyi taramaya başladılar. Bir kişinin vurulduğunu ve yere düştüğünü gördük. Yarım saat yaralı halde yerde bıraktılar ve elleri ile ayaklarını kelepçelediler. O halde ölmesini beklediler.

“Öldükten sonra ambulans geldi ve ölen genci sanki bir hayvanı traktöre atar gibi genci ambulansa attılar ve götürdüler. Gençlerin silahlı çatışmaya girdiğini ve polise ateş edildiğini görmedik” dedi. / İMC

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2015, 08:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER