Şırnak'ta yaralanan 3 kişiden 2'si hayatını kaybetti

Şırnak’ın Yeşilyurt Mahallesi’nde devam eden polis ablukasında polis kurşunlarının hedefi olduğu belirtilen Abdulhamit İnal ile soyadı öğrenilemeyen Erdal isimli bir kişi, hayatını kaybetti.

Şırnak'ta yaralanan 3 kişiden 2'si hayatını kaybetti

Şırnak’ın Yeşilyurt Mahallesi’nde sabah saatlerinde başladığı belirtilen polis ablukası sonrası mahalledeki yüksek binalara yerleştirilen polisler tarafından vurulduğu iddia edilen 3 yurttaştan Abdulhamit İnal ile soyadı öğrenilemeyen Erdal isimli yurttaş, kaldırıldıkları Şırnak Devlet Hastanesi’nde hayatlarını kaybetti.

DİHA’nın haberine göre; hastanenin polis ablukası altına alınmış olması nedeniyle sağlıklı bilgi edinilemiyor. Keskin nişancılarca vurulan sivillerin yanı sıra polislerin attığı belirtilen bir bomba sonucu çevredeki evlerde büyük hasar meydana geldi. Bu evlerden biri de İrmez ailesinin evi oldu. Ailenin fertlerinden Meryem İrmez (60), Ayşe İrmez (65), Zeki İrmez (32) yaşanan patlamada hafif yaralandı.

Bu yaralılar da çağrılan ambulans ile Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Hastanedeki yaralıların durumunu öğrenmek üzere bölgeye hastaneye giden yurttaşlar ise polis tarafından içeriye girmelerini engelledi. Mahalledeki ablukayı kırmak için mahalleye doğru yürüyüşe geçen aralarında Şırnak Belediye Eşbaşkanı Serhat Kadırhan, DBP’li ve HDP’li yöneticilerin de bulunduğu yüzlerce kişi de yine Gazipaşa Mahallesi’nde polisin müdahalesiyle karşılaştı.

Mahalledeki gerginliğin büyüyerek devam ettiği belirtiliyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2015, 15:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER