Soma davası yarına ertelendi

Soma’da 301 madencinin hayatını kaybettiği iş cinayetiyle ilgili bugün başlayan davanın ikinci duruşması sanık avukatlarının birden fazla kişinin avukatı olması bunun da menfaat çatışmasına neden olabileceği gerekçesiyle onlara başka avukatlar atanması için yarına ertelendi.

Soma davası yarına ertelendi

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında 13 Mayıs 2014’te meydana gelen iş cinayetinde 301 madencinin yaşamını yitirmesiyle ilgili açılan davanın ikinci duruşması yarına ertelendi.

Sabah erken saatlerde geniş güvenlik önlemi alınan mahkeme salonuna aileler ve avukatlar kimlik kontrollerinin ardından duruşma salonuna alındı.

Mahkeme salonunda tutuklu sanıklar Soma Kömürleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, genel müdür Ramazan Doğru, işletme müdürü Akın Çelik, teknik müdür İsmail Adalı, teknik nezaretçi Ertan Ersoy, vardiya amirleri Yasin Kurnaz, Hilmi Kazık ve Mehmet Ali Günay Çelik, 37 tutuksuz sanıktan 33’ü ile mağdur aileleri ve sanıkların avukatları hazır bulundu.

Duruşma ertelendi

Duruşma, sanık avukatlarının birden fazla kişinin avukatı olması bunun da menfaat çatışmasına neden olabileceği gerekçesiyle onlara başka avukatlar atanması için yarına ertelendi.

İddianameden

Davada, tutuklu 8 kişi için, ‘olası kastla öldürme’ suçundan 301 kez 20 yıldan 25 yıla, ‘neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama’ suçundan 162 kez 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Tutuksuz 37 sanık için de, ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma’ suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar değişen hapis cezaları talep ediliyor.

1. duruşma

Sanıklar, ilk kez 13 Nisan tarihinde hakim karşısına çıkmıştı.

Soma davasının sekizinci oturumunda 301 madencinin hayatını kaybettiği iş cinayetinin araştırılması için ocakta keşif yapılması amacıyla yeni bilirkişi heyetinin görevlendirilmesine karar verilmiş, tutuklu 8 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken duruşma 15 Haziran’a ertelenmişti.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2015, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER