Sur Belediyesi'nden 'Şeffaf Belediyecilik' için ilk adım

Amed’in merkez Sur Belediyesi seçimler öncesinde vaat ettiği, ‘Şeffaf belediyecilik’ için ilk adımını attı.

Sur Belediyesi'nden 'Şeffaf Belediyecilik' için ilk adım
Amed’in merkez Sur Belediyesi seçimler öncesinde vaat ettiği, ‘Şeffaf belediyecilik’ için ilk adımını attı. Belediye karşısında, surların dibinde halka açık Meclis toplantısı yapan belediye,  halk kürsüsü kurdu. Belediye Eşbaşkanı, Mali Hizmetler Müdürlüğünün bir aylık gelir-giderlerini halkın huzurunda okudu.


BDP'li Sur Belediye Meclisi, meclis toplantısını Sur İlçesi Uğur Kaymaz anıtının bulunduğu parkta halka açık yaptı. Halkın da yoğun ilgi gösterdiği toplantıya, Sur Belediyesi Eşbaşkanları Fatma Şık Barut ile Seyid Narin, belediye meclis üyeleri, BDP Sur İlçe örgütü, Sivil Toplum Kuruluşları ve mahalle meclisleri katıldı.

Halka açık meclis toplantısına, ilk önce yoklama alınarak başlandı. Yoklama alındıktan sonra Sur Belediyesi Eşbaşkanı Seyit Narin, Mali Hizmetler Müdürlüğünün bir aylık gelir-giderlerini okundu.

BEŞ YILLIK STRATEJİK EYLEM PLANI HALKLA PAYLAŞILDI

Belediye meclisinin halka açık yapmaya karar verdikleri zaptın okunmasından sonra söz alan Sur Belediyesi Eş Başkanı Seyid Narin, meclis toplantısını beş yıllık stratejik eylem planını halkla paylaşmak için açık alanda toplantı yaptıklarını söyledi. 

Narin, "Sur ilçemizde beş yıllık çalışmalarımızı halka ileteceğiz. Yapacağımız halk toplantıları ile halkımızın belediyeye katılımını sağlayacağız. Bu anlamda Diyarbakır'da bulunan sivil toplum kuruluşları, odalar, dernekler, vakıflar, turizm sektörü ve Dicle Üniversitesi dâhil olmak üzere bütün kurumlardan yapacağımız çalışmalarda destek isteyeceğiz" diyerek, halka açık meclis toplantılarının ayda bir devam edeceğini söyledi.

“Şeffaf belediyecilikle ilgili seçim öncesinde tüm paydaşlarımıza ve yurttaşlarımıza her ay gelir-giderlerimizi şeffaf bir şekilde halkımıza ve kurumlarımıza paylaşacağımızı söylemiştik” ifadelerini kullanan Narın, şunları ekledi: “Demokratik kalkınmacı yerel yönetimler anlayışını, ilkesini Diyarbakır'ın kadim Sur ilçesinde 5 yıllık çalışma programımızı halkımızla birlikte yöneteceğiz. 5 yıllık hazırlanacak stratejik planla halkımızın doğrudan belediye yönetimine katılımı da sağlanacaktır. Hazırlanacak stratejik plan belediye meclisimiz tarafından onaylanacaktır."

Şeffaf belediyecilik ilkeleri doğrultusunda çalışacaklarını dile getiren Sur Belediyesi Eşbaşkanı Fatma Şık Barut, "Sur ilçesinde bütün meclislerimizi açmış durumdayız. Geliştireceğimiz stratejik planlarda halkımızın önerilerini, taleplerini dikkate alacağız. Bu toplantımızı Uğur Kaymaz parkında gerçekleştirerek devlet terörüne kurban verdiğimiz çocuklarımızı da bu vesileyle anıyoruz" dedi.

HALK KÜRSÜSÜ

Narin’in konuşmasının ardından parkta kurulan kürsüye, şikâyeti olanlar, konuşmak isteyenler ve tespiti olanlara söz hakkı verildi. Kürsü halk tarafından tercih edilmedi ancak ilgi oldukça yoğundu. İlk defa dışarıda meclis toplantısını izleyen kent sakinleri hem memnun oldu hem de şaşkındı. Söz hakkı verilen kent sakinleri, konuşmaya yanaşmayınca toplantı sona erdi. / anf

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2014, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER