Sur'da bir çocuk vuruldu

Silvan’daki saldırıların protesto edildiği Sur’da dün gece başlayan olaylar devam ediyor. Sabah saatlerinde çok sayıda polisin sevk edildiği ilçede, 17 yaşında bir çocuk sırtından vurularak yaralandı.

Sur'da bir çocuk vuruldu

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde sabah saatlerinde başlayan polis ve zırhlı araç takviyesinin ardından, ilçeden bir yaralanma haberi geldi.

Dicle Haber Ajansı’nın aktardığına göre, polis ablukası Hasırlı ve Fatih Paşa mahalleleri ile eski Yoğurt Pazarı etrafında yoğunlaşırken, polis mahallelere girebilmek için silah kullandı.

Olaylar sırasında Hasırlı Mahallesi’nde bulunan 17 yaşındaki bir çocuk sırtından vurularak yaralandı.

112 Acil ekiplerine haber verilmesine rağmen yaralanın bulunduğu yere ambulans giremezken, mahallede bulunanlar kendi imkanları ile yaralı çocuğu battaniyeye sararak ambulansa ulaştırdı.

Öte yandan Balıkçılarbaşı’nda aralarında HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğilalp’inde bulunduğu kitle saldırıları protesto etmek için oturma eylemi yaptı. Başka bir grup ise saldırıların yoğunlaştığı bölgelere canlı kalkan olarak gitmeye çalışıyor.

Sur’da olaylar gece başladı

Diyarbakır’ın Sur ilçesi Hasırlı Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde toplanan bir grup, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Silvan’da yaşanan saldırıları protesto etmek için gösteri düzenlemişti. Gösterilerin düzenlendiği bölgeye zırhlı araçlarla gelen polis ve Özel Harekât Timleri silah kullanmış ve ateş açmıştı.

Sabah saatlerinde ise gençler, ilçeye polisin girişini engellemek için barikat kurarken, çatışmalar başlamıştı.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2015, 18:32
YORUM EKLE
YORUMLAR
hetem ozkan
hetem ozkan - 8 yıl Önce

rabbim acil sifalar gondersin dilerim hayati tehlikesi yoktur

SIRADAKİ HABER