Suruç Belediye Eşbaşkanı Şansal'dan Star'a tepki

Star gazetesinde bugün yer alan “Cesetler yerdeyken gülerek Kobani’ye geçti” haberine Suruç Belediye Eşbaşkanı Şansal tepki gösterdi.

Suruç Belediye Eşbaşkanı Şansal'dan Star'a tepki

Suruç Belediye Eşbaşkanı Orhan Şansal, Star gazetesinde bugün yer alan “Cesetler yerdeyken gülerek Kobani’ye geçti” haberine partilerine yönelik bir karalama kampanyası olduğunu belirterek tepki gösterdi. Şansal, “Patlamanın olduğu günden beri gerek havuz medyası kalemşörleri ve gerekse hükümet yetkilileri olayı açığa kavuşturmaktan ziyade bize yönelik gerçek dışı suçlamalar yönetmektedirler” dedi.

Şansal, Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ve bu tür haber yapan medya kuruluşların özür dilemesini istedi.

Star gazetesi, Suruç katliamı ile ilgili olarak belediye başkanı ilgili “HDP’li belediye başkanı cesetlere aldırmadı!” başlıklı haberi manşetten verdi.

Haberde, Suruç Belediye Eşbaşkanı Orhan Şansal’ın katliam günü orada olmaması ve Kobani’de olması eleştirildi.

“Sesetler yerdeyken gülerek Kobani’ye geçti!” başlıklı habere Belediye Eşbaşkanı Şansal, partilerine yönelik karalama kampanyası olduğunu belirtti. Katliam günü HDP’lilerden kimsenin olmadığı yönündeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirten şansal, olay günü belediye eşbaşkanı, DBP ve HDP ilçe eşbaşkanlarının orada olduğunu hatırlattı.

‘Bombacıyı sorgulayacaklarına bizimle uğraşıyorlar’

Suruç Belediye Eşbaşkanı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Patlamanın olduğu günden beri gerek havuz medyası kalemşörleri ve gerekse hükümet yetkilileri olayı açığa kavuşturmaktan ziyade bize yönelik gerçek dışı suçlamalar yönetmektedirler. Geçici ve aslında olamayan Hükümet Sözcüsü Bülent ARINÇ ve havuz Medyası çıkıp bu Halktan özür dilemelidirler. Patlamada Şehit düşen 32 arkadaşımızın kanları üzerlerindedir. Sorumlular belidir. Bombacının aylardır arandığı aranmasına rağmen belli bir süre gelip evinde kalmasını sorgulayacaklarına bizimle uğraşıyorlar.”

Kobani’nin yeniden inşası

Şansal, Kobani’den göç eden 50 bin kişinin hala Suruç’ta olduğunu hatırlattı, İnşaa Komisyonu olarak çalışmaların sürdüğünü belirtti.

“Star gazetesinin “Kobani’ye gülerek gitti” dediği saat 19.44 olarak gösterilmiş oysa cenazeler 18.00’de kaldırılmıştı” diyen Şansal, “Star yalan gazetesi ve AKP bize bir şey olmadığı için üzülüyorlarsa bir dahaki canlı bombaya adresi doğru versinler” dedi.

‘Amara’daki kamera hiçbir zaman çalışmadı’

Orhan Şansal çalışmayan kameralara ilişkin olarak da “Amara Kültür Merkezi’nin güvenlik kamaraları o gün çalışmadığı başka bir yalan. Çünkü kameralar hiçbir zaman çalışmadı. Emniyet yetkilileriyle bu konuya ilişkin ve başka konulara ilişkinde şimdiye kadar hiçbir toplantı almadı” yanıtını verdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2015, 21:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER