Suruç'taki bombalı saldırıya ilişkin açıklamalar

Suruç’ta meydana gelen bombalı saldırıya ilişkin siyasilerden kınama mesajları yayınlandı.

Suruç'taki bombalı saldırıya ilişkin açıklamalar

Kobani’nin yeniden inşa çalışmalarına katılmak üzere dün İstanbul’dan Urfa’nın Suruç ilçesine gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 300 gencin konakladığı Amara Kültür Merkezi’nde basın açıklaması sırasında  patlama meydana geldi.

Yaşanan patlamada en az 27 kişinin hayatını kaybettiği ve 100’e yakın yaralının olduğu açıklandı.

Saldırıya ilişkin liderlerden kınama mesajları geldi.

Abdullah Gül

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suruç’taki patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada; “Daha önce dikkat çektiğimiz konular bunlar. Ölenlere başsağlığı diliyorum” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı  Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından, “Suruç’taki hain saldırı yüreklerimizi yaktı. Gencecik evlatlarımızı kaybetmenin acısı tarifsiz. Terörü ve onu besleyenleri lanetliyorum” değerlendirmesini yaptı.

Yalçın Akdoğan

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan,sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından açıklama yaptı. Türkiye’ye, milletimizin birlik ve bütünlüğüne, huzur ve barışa yönelen bu tür terörist saldırıların hiçbir şekilde hedefine ulaşamayacağını belirten Akdoğan, ”Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Devlet, hükümet ve millet olarak bunları boşa çıkaracağız” ifadesini kullandı.

Dengir Mir Mehmet Fırat

HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, “Saldırıyı anormal karşılamadım. Rojava’daki yenilgilerinin acısını burada çıkarmaya çalışıyorlar. Saldırının asıl hedefi ne Suriye ne Irak’tır, hedef o ülkelerden daha laik olan Türkiye’nin bütünüdür. Ama Türkiye bunun farkında değildir” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Urfa’nın Suruç ilçesindeki patlama hakkında yetkililerden bilgi aldığı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2015, 15:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER