Tahliye edilen 5 kişiye coşkulu karşılama

Şemdinli ‘KCK’ davasında tahliye edilen 5 kişi Şemdinli ilçesinde kalabalık bir şekilde havai fişekli kutlamalarla karşılandı.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 17 Eylül 2011 tarihinde düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan 5'i tutuklu 7 kişi hakkında açılan davanın duruşması Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada, Şemdinli Belediye Başkan Yardımcısı Naif Yalçın, BDP Şemdinli eski İlçe Başkanı Şuayip Sevik, İl Genel Meclis üyesi Mirpenç Uysal, BDP üyesi Kadri Özcaner, BDP üyesi M. Rahim Camiye'nin tahliyesine karar verdi

Tahliye kararı Şemdinli halkı tarafından sevinçle karşılanırken, onlarca araç tahliye edilen 5 kişi için Van’a doğru yola çıktı. Van, Yüksekova ve Kaymakamlık çeşmesinde bir araya gelen onlarca araç, Şemdinli BDP ilçe teşkilatı binası önüne geldi.

Tahliye edilen 5 kişi Şemdinli Belediye Başkan Vekili Mevlüt Camiye, BDP ilçe Başkanı Cabbar Taş, İl Genel Meclis Üyeleri, BDP Parti Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, köy ve mahalle muhtarlarının yanı sıra onlarca esnaf ve halk tarafından havai fişek kutlamalarıyla karşılandı.

'Öcalan Özgür Olmadıkça Kendimizi Özgür Hissetmeyiz'

Burada kısa bir açıklamada bulunan BDP Şemdinli Eski İlçe Başkanı Şuayip Sevik, "bildiğiniz gibi yaklaşık 2 yıldır cezaevlerindeydik ve bugün tahliye edildik. Tahliye edildiğimiz için ne mutluyuz nede kendimizi özgür hissediyoruz. Çünkü tahliye olan her bir arkadaşımız ardından bedenlerinden bir parça zindanda bıraktı. tahliye edildiğimiz için kendimizi özgür hissetmiyouz. Çünkü, Sayın Abdullah Öcalan ve binlerce arkadaşımız özgür olmadıkça kendimizi özgür hissetmeyiz. İnşallah o özgürlük günleri de yakındır. İnşallah en kısa zamanda Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan ve arkadaşları özgür olacak ve bu özgürlüğü memleketimize de getirecektir" dedi.

BDP üyesi Kadri Özcaner ise; "kısa bir süre ile sizden ayrı kaldık. Belki biz bugün özgür olup aranıza dönmüş olabiliriz ama hala cezaevinde binlerce siyasetçi arkadaşlarımız yatıyor. Umarız en kısa sürede de o arkadaşlarımız da aramıza döneceklerdir. Bugün burada bizleri karşılayan, bu zahmeti gören herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Yapılan açıklamaların ardında kitle sessizce dağıldı.




Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2013, 14:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
tolga
tolga - 11 yıl Önce

dün geceden beri bır vıdeo yayınlayamadınız basarılarınızdan dolayı sızlerı tebrık ederım

SIRADAKİ HABER