Trabzon'daki selde HES iddiası

Trabzon Araklı'da HES borusunun patlamasıyla şiddetini artırdığı belirtilen sel ve heyelan nedeniyle 4 kişi yaşamını yitirdi, 6 kişi de kayıp... İstanbul'da sağanak nedeniyle yollar birçok noktada göle döndü. Meteoroloji, cumartesi gününe kadar devam edecek olan yağışlar nedeniyle sel ve su baskınları uyarısını yineledi.

Trabzon'daki selde HES iddiası
 Trabzon’un Araklı ilçesinde meydana gelen sel ve heyelan en çok Çamlıktepe ve Yeşilyurt mahallelerini etkiledi. Bazı evler de sele kapılırken, 4 kişinin cesedine ulaşıldı. Kayıp 6 kişiyi arama çalışmaları ise bu sabah itibariyle yeniden başlatıldı.

HES santralinin borusunun patlamasıyla selin şiddetinin arttığı belirtilirken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli “HES bunun doğuş sebebi değil. HES bunun kurbanı olmuş aşağıda. Yani tamamen doğal bir olay” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, sel ve heyelan felaketini tamamen ‘doğal’ sebeplere bağladı. Soylu “HES aşağıda, olay yukarıda. Onun için yukardan, çok tepeden kopan bir parçanın sonucu gelmiş bir heyelan. Arkadaşlarımız yukarda bütün detaylı bilgileri ilettiler ve iki ana aks var, iki ana dereden gelen ve bir yerde yoğunlaşan bir heyelan ve ardından sel ve bu olayın zannediyorum HES onun biraz daha aşağısında” açıklamasını yaptı.

SAĞANAK YAĞIŞLAR ETKİLİ OLUYOR

Öte yandan Türkiye genelinde gök gürültülü sağanak yağışlar etkili oluyor. Meteoroloji’ye göre yağışlar cumartesi gününe kadar etkili olacak.

İstanbul’da özellikle sabah saatlerinde etkili olan yağış nedeniyle trafikte yoğunluk oluştu.

Birçok noktada yollar adeta göle dönüşürken, trafik kazaları da meydana geldi.


Samsun’da ise gece gökyüzü gece boyunca şimşeklerle aydınlandı.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2019, 13:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER