TRT'de darbe bildirisi okundu

TRT kanalında Yurtta Sulh Konseyi isimli bir grup adına bildiri okundu. Bildiride sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

TRT'de darbe bildirisi okundu
TRT kanalında Yurtta Sulh Konseyi isimli bir grup adına bildiri okundu.

Bildiride ülke yönetimine el konulduğu belirtilerek sokağa çıkma yasağı ilan edildiği ifade edildi.

Savunma Bakanı Fikri Işık, TRT’de yayınlanan bildirinin korsan olduğunu söyledi.

TRT’de okunan bildiri şöyle:

“Temel hak ve hürriyetler zedelenmiştir. Devletimiz ulusal ortamda hak ettiği itirabı yitirmiştir. Korkuya dayalı otokrasiyle yönetilen bir ülke haline getirilmiştir. Terör tırmanarak birçok masum vatandaşımızın ve güvenlik görevlilerimizin hayatına mal olmuştur.

“Bürokrasideki hırsızlık ve yolsuzluk ciddi boyutlara ulaşmıştır. Yüce Atatürk’ün önderliğinde kurulan TSK; yolsuzluğu engellemek, terörle mücadele yolu açmak, tüm vatandaşlarımız için laik, demokratik sosyal ilke üzerine oturan anayasa düzeni tesis etmek için, daha güçlü bir ilişki maksadıyla yönetime el koymuştur.

“Devletin yönetimi teşkil edilen Yurtta Sulh Konseyi tarafından deruh edilecektir. Meşruiyetini kaybetmiş siyasi iktidara görevden el çektirilmiştir. Tüm yurtta sıkıyönetim ilan edilmiştir, ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacaktır.

“Vatandaşlarımızın güvenlikleri için yasağa uymaları önem arz etmektedir. Hava alanları, sınır kapıları ve gümrüklerden yurtdışına çıkışlara yönelik tedbir getirilmiştir. Hiçbir vatandaşımızın zarar görmesine müsaade edilmeyecektir ”

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2016, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER